zbyszekduzy Napisano Sierpień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2006 Witam ile płyt CD i które muszę mieć ściągnięte jako iso aby uruchomić fedorkę FC5 jako desktop ? Ps. ktoś pisał żeby nie tworzyć iso na facie -dlaczego ? interesuje mnie to bo płytki będę ściągał pod windą a mam go na FAT32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Sierpień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2006 To zależy jakie pakiety będą instalowane ale raczej wszystkie płyty będą potrzebne. ISO płyt CD można tworzyć ale nie można obrazów DVD bo jest ograniczenie wielkości pliku do 4GB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Sierpień 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2006 Pytam bo FC4 wołała tylko 2 pierwsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Sierpień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2006 ISO płyt CD można tworzyć ale nie można obrazów DVD bo jest ograniczenie wielkości pliku do 4GB. to kurde wiem dlaczego w operce zawsze się "przekręcał licznik" przy sciąganiu iso DVD, coś koło 3 GB... próbowałem 2 razy :/ ale obraz DVD zajmuje jakieś 3.2 GB, więc teoretycznie powinien się zmieścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Sierpień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2006 Pytam bo FC4 wołała tylko 2 pierwszeTo zalezy od tego co bedziesz instalowal, ale przy instalacji 'domyslnej' + system w jezyku polskim masz jak w banku pytanie o wszystkie 5. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Sierpień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2006 Spróbuj w samym angolu podstawową instalkę. Powinno być ich jak najmniej. DVD najlepiej ściągaj z torrentów. I zapisuj na ext3 albo NTFS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Sierpień 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2006 Spróbuj w samym angolu podstawową instalkę. Powinno być ich jak najmniej. DVD najlepiej ściągaj z torrentów. I zapisuj na ext3 albo NTFS. chciałem to robić pod windą bo tu mam nero przy ściądaniu masz na myśli mirrory krajowe lub zagraniczne gdzie są obrazypłyt CD iso np ftp://ftp.pbone.net/pub/fedora/pub/fedora/linux/core/ stąd ciągnął bardzo ładnie i szybko czy http://torrent.fedoraproject.org/torrents/...ry-i386.torrent nie znam się na torrentach czy mam to zapuścić np w sharazie? czy ten torrent sam mi podzieli na płytki ? czemu nie mogę tego robić na FAT32 ? i jak zapisać na ext nie mając lina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roger_sanchez87 Napisano Sierpień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2006 Torrent sciaga wszystko do katalogu, bedziesz mial w katalogu kilka plikow ISC (w przypadku plytek CD). Nie mozesz zapisac obrazu DVD na partycji FAT32 bo ona mi rozpozna tak duzego pliku. Jedynie NTFS sobie z tym poradzi. Co do tego zapisu na ext3 bez linuksa, to kiedys ktos opisal taki program. Nie wiem czy to nie byl wizkid (wtedy tylko czytalem forum, a teraz zaczynam w nim uczestniczyc) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi