Skocz do zawartości

Update I System Lezy.

porterneon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zainstalowalem sobie FC5. Ladnie system dziala wiec postanowilem go zaktualizowac.

Dodalem zrodla i za pomoca yumex odpalilem aktualizacje calego systemu. Niestety po aktualizacji system nie wstaje, zatrzymuje sie jeszcze przed oknem logowania. Nawet tryb tekstowy sie nie odpala.

Jakie sa tego przyczyny i jak to naprawic?

Strach uzywac taki system ktory po aktualizacji sie nie uruchomi.

Moja konfiguracja:

AXP3200+, Ati Radeon 9600XT. 512 MB RAM, ASUS A7N8X-X, HDD 80GB.

Prosze o pomoc. Jezeli cos robie zle podczas aktualizacji to prosze mnie oswiecic abym mogl spokojnie urzywac fedory.

Pozdrawiam

miałem podobny problem.wywaliłem cały system i wgrałem na nowo. Po wgraniu zainstalowałem pakiety i jądro 2174 na nowo (nie przez automatyczną aktualizację yumex - jakiś jest problem. opis jak to zrobić jest w dziale instalacja systemu "problem z instalacją) przeczytaj to dokładnie. jak zainstalujesz to jądro z podanymi plikami, to dopiero możesz spokojnie robić aktualizację systemu. nie znam się na tym, ale jakimś cudem jądro 2174 (część pakietów) nie do końca się ładuje i potem następuje :(

Witam

Zainstalowalem sobie FC5. Ladnie system dziala wiec postanowilem go zaktualizowac.

[...]

Moja konfiguracja:

AXP3200+, Ati Radeon 9600XT. 512 MB RAM, ASUS A7N8X-X, HDD 80GB.

Czy masz może dysk SATA?

Ja mam podobny problem - nie udało mi się podnieść Fedory po aktualizacji z jądrem 2.6.17.

Sprawdź czy możesz podczas startu wybrać inną wersję kernela? Jeśli tak - wybierz ostatnią 2.6.16.

Przyczyn mogło być kilka.Mogłeś wtedy sprawdzić w grubie czy nowe jądro nie odwołuję się do dysku sata.Skoro na poprzednim jadrze system chodził to nie należało wywalac starego kernela przed sprawdzeniem nowego. No i sama aktualizacja. Najlepiej robić yum-em kompletną wtedy wszystko się zaktualizuje jak należy.Yumexem to sobie możesz program doinstalować lub dodatkową paczkę ale nie aktualizować system. Przeszedłeś na SuSe jak piszesz. Mogłeś wykonać programem partimage obraz partycji sprawnego systemu i wtedy to przejście nie byłoby potrzebne, chyba że nie masz miejsca na dysku.No i tak jak napisałem wcześniej mogłeś odłączyć ten dysk sata i zobaczyć co się dzieje. Teraz to już musztarda po obiedzie.

• 2 weeks later...