dawidson Napisano Sierpień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2006 Witam, Powiedzcie mi skoro mozna wiekszosci wszystko skompliować jako moduł to dobre rozwiązanie czy są rzeczy których powinno się w kompilować na stałe. Jakie są tego korzyści. Dzieki za odpowiedzi w tej kwesti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McMonster Napisano Sierpień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2006 A po co ci samodzielnie skompilowane jądro? Ktoś już przy okazji sterowników do kart graficznych pisał, że najlepiej zostać przy kernelach z repozytoriów. Nie ma na nich problemów z tymi sterownikami, są bezpieczniejsze i lepsze. A ja sam z doświadczenia wiem, że dobrze skompilować kernel, to nie takie proste i ciężko o takie ogólne rady, bo wszystko zależy od posiadanego sprzętu i co chce się osiągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Wrzesień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2006 Pomijając już kwestię czy warto, czy nie warto samodzielnie kompilować jądro (sam bardzo długo to robiłem) to muszę powiedzieć, że oczywiście są rzeczy, które muszą być zainstalowane na stałe, bo jeśli będą jako moduły to system nie ruszy. Przeważnie, przy opisie danej funkcji, jest o tym wspomniane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi