mobo Napisano Sierpień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2006 Czy mając DVD FC 5 mogę zrobić upgrade z FC 4? Czy będzie trzeba 4 usunąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2006 Najlepiej nowa instalka. Za dużo się zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobo Napisano Sierpień 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2006 Tak sie domyslalem. A jakie to duze zmiany zaszly?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Sierpień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2006 ja zrobiłem kiedyś z Fc 3 do fc4 i marnie to chodziło.. gdy próbowałem z fc4 na fc5 to krzyczał że za mało miejsca Radze instalacje "na czysto" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Sierpień 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2006 na czysto tez bedzie najlepiej ale ja namotana fc4 do fc5 zrobilem z plyty a potem yum update (_odrazu_ → od razu) ORT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Sierpień 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2006 Ja kiedys instalowalem FC3 na czysto (domyslny profil), bo mi speedtouch nie chcial dzialac (neo) pod FC4, i od razu aktualizacja. Chodzilo dobrze. Przerobilem równiez FC3 na FC5, oczywiscie instalowalem tylko Neo na FC3 i od razu wrzucalem FC5 (takie obejscie problemu ). Ale jak na czysto zainstalowalem FC5, modem rusza jak burza, i juz nie potrzebuje FC3 Bezproblemowa jest aktualizacja jesli nie mamy innych pakietów niz te z plytek i domyslna instalacje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Sierpień 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2006 czyli moj serwer bedzie pierwszym z fc6 :> a domowy... mam xgl, kompilowany soft, pelno softu z livny i ogolnie przerabane bedzie to updatowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobo Napisano Wrzesień 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2006 No dobra panowie. A czy środowisko kde w FC5 ma jakieś większe wymagania? Bo np instalator nie rusza mi w trybie graficznym bo krzyczy że za słaba karta. Więc żeby nie było że środowisko graficzne nie wystartuje. A i jak zrobię te upgrade z 4 na 5 to czy wszelkie ustawienia typu skofigurowany eagleusb pozostaną. Bo jednak wolę zrobić te upgrade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobo Napisano Wrzesień 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2006 No kurna czemu nikt nie odpisuje???? Forum fedora.pl i żadnej odpowiedzi przez cały dzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Wrzesień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2006 moze poprostu akurat nikomu nie podpadl temat ale skoro sie tak niecierpliwisz... srodowisko KDE ma spore wymagania, tak samo jak GNOME... na sprzecie który posiadam (a nie jest to niewiadmomo co: Athlon 1.7 XP + Geforce 2 MX costam + 512 ram -> desktop Turion 1.8 + ATI radeon X200 + 512 ram -> laptop GNOME smiga bez problemów, KDE równiez a co do upgrade'u - ustawienia pozostana, jesli masz osobna partycje na /home, jesli nie, to mozesz zrzucic dane z /home na inna partycje ext3 i pózniej je przywrócic... z powodu róznic jakie sa pomiedzy systemami FC 4 i 5, najlepiej by bylo jakbys nie przeklejal bezmyslnie zawartosci /home, tylko zainstalowal interesujace Cie programy, a odpowiednia konfiguracje pózniej skopiowal... co do eagle - nie jestem specem, ale obstawiam, ze na stówe nie bedzie dzialalo odobiscie ja bym zrobil backup /home, zainstalowal system od nowa, robiac format starej partycji, a konfiguracje pózniej skopiowal. ps. mozesz tez zrobic backup potrzebnych plików konfiguracyjnych, np. apache, jesli potrzebujesz pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Wrzesień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 livio ma 192mb ramu i duron 400mhz chyba i on pracuje na kde:)... pogadaj z nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Wrzesień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 Ci dam Durona . Pentium 2, 450MHz . A co do pogadania ze mną → na początek jeśli przez GG, radzę do mojej skrzynki przysłać swój numer, bo włączyłem tryb tylko dla oświeconych . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobo Napisano Wrzesień 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2006 Mam taką konfigurację dysku System plików bl. 1K B użyte dostępne %uż. zamont. na /dev/mapper/VolGroup00-LogVol00 14093368 8148140 5217780 61% / /dev/hda7 101086 27598 68269 29% /boot /dev/shm 62892 0 62892 0% /dev/shm /dev/hda6 40483768 40301108 182660 100% /mnt/dysk_f /dev/hda1 20635460 20551816 83644 100% /mnt/dysk_c Czy jak zrobie upgrade te z płytki to mi pozostaną ustawienia fedory czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Wrzesień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2006 Zostaną, bo instalacja Fedory zostanie wykryta przez instalator, jednak mogą być problemy z szybkością po aktualizacji z płytki... Swiatex więcej Ci powie na ten temat. Robił to już w ten sposób... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Wrzesień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2006 Nie ma sensu update... jeżeli zrobić z fc4-fc5 to już nie zupdatujesz później na fc6 po update system nie będzie chodził za ciekawie- będzie bardzo powolny radze wszystkie ustawienia np. iptables zgrać na płytkę lub na pendriva i je potem wgrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi