bisz Napisano Sierpień 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2006 mam mp3 playera creative muvo, podlaczylem do usb i w konquerrorze pojawilo sie urzadzenie pt sda1, dalo sie je bez problemowo zamountowac itd ale innym razem np podlaczam a tu nic nie mam w mediach. wiec o co chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Sierpień 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2006 nie mam pojęcia, może jakieś dodatkowe szczegóły? np: fragment logów? P.S. a czy jak występuje "ten inny raz" system wykrywa Ci jakieś urządzenie podłączone do USB? (polecenie lsusb) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzabcio Napisano Sierpień 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2006 A nie jest tak, że wyciągasz bez odmontowania? Bo wtedy sda1 będzie zajęty i urządzenie podłączy się do sdb1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Wrzesień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2006 Omg, myślałem, że odtwarzacze mp3 są w pełni hotplug. Spróbuj po świeżym starcie systemu podłączyć urządzenie, wyłączyć, odczekać parę sekund, znów podłączyć, poczekać, wyłączyć. Wklej nam najnowsze wpisy z /var/log/messages, to będziemy wiedzieć, na czym stoimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Wrzesień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2006 Co wypluwa dmesg po wlozeniu mp3 ? Podejrzewam, ze wlasnie wyciagasz od razu mptrójke z portu. Gdybys cos zapisal w do tego katalogu po zlym odlaczeniu mptrójki, uszkodzilbys sobie na nim dane, poniewaz system nie zdazylby zapisac na nim zmian w czasie odmontowywania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lone_wolf Napisano Wrzesień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2006 Kiedyś, na slacku miałem podobny problem z pendrivem. Dodaj do /etc/rc.d/rc.local taki wpis i zrestartuj. mknod /dev/sda1 b 8 1 Mój problem się wtedy sprowadzał do tego że pendrive dawał się zamontować tylko raz, później był potrzebny reset. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi