Maciejo Napisano Sierpień 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2006 Siema! Mam do was ogromna prośbe a mianowicie mam zainstalowanego Windowsa XP Professional i teraz chce zainstalowac Fedore 5. Mam dysk wielkosci 160GB i jest podzielony na 3 partycje - 65GB, 50GB i 15GB(na tej zainstalowany jest Windows). Problem pojawia przy dzieleniu na partycje podczas instalacji Fedory. Jak podzielic partycje podczas instalacji Fedory przy zainstalowanym Windowsie i powyzszym podzialem dysku???Pomozcie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Sierpień 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2006 tak z grubsza: jak masz sporo wolnego miejsca na dysku, to wez zwolnij np ta 50gb - zrzuc dane na ta 65gb i pozniej podczas instalacji disk druidem podziel to np. tak - 10 na "/" i 10gb na "/home", a reszte jak chcesz... ale pewnie masz zapchane po brzegi ntfsy? to wtedy weź odetnij te 20 gb z tej 50-siatki i podziel jak wyżej disk druidem, o zmniejszaniu partycji bylo na forum ostatnio często i gęsto pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciejo Napisano Sierpień 30, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2006 ale czy przy takim podziale jak napisales bedzie mi normalnie Windows hulał??? bo raz wybralem automatyczny podzial i niemoglem uruchomic Windowsa bo wyskakiwala caly czas niebieska plansza ze jakies tam bledy sa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Sierpień 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2006 Nie rób automatu tylko ręcznie ustal partycje. Opcja custom layout. @broda - popieram taki podział Anaconda (instalator Fedory) powinien sam dodać XP do menu startowego Gruba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Sierpień 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2006 a kto kazal wybierac automat? ogólnie powinno wszystko smigac bez problemu, tylko podziel wszystko recznie Fedorka sama wykryje winde i zrobi odpowiednie wpisy w grubie //edit: too late Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciejo Napisano Sierpień 30, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2006 ok, wielkie dzieki za pomoc!!! pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi