orzeszko Napisano Sierpień 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 Jest tak - OpenOffice.ux.org v.2.0.3-1 zainstalowana na FC5 uprzednio zupgrateowanej z FC4 działa bezproblemowo. Zainstalowany na postawionej "od zera" FC5 zwraca no suitable windowing system found, exiting . WTF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Sierpień 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 yum install openoffice\* i wybierz sobie paczki wczesniej skasuj tamtego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Sierpień 31, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 (edytowane) dżizasss aleś dowalił do pieca - nie mam fedory od wczoraj i wiem co to repozytoria! Muszę mieć .ux gdyż w nim bez problemu otwierają się dokumenty z MS Office jak i OpenOffice w wersji Windowsowej. Prawdopodobnie jest to podyktowane tym, że .ux posiada "odpowiednie" ku temu czcionki. Edit: OK, wiem co jest - wstrętny SELinux blokuje Edytowane Sierpień 31, 2006 przez orzeszko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Sierpień 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 Dobra, jaki miałeś pakiet w FC4. Podaj nazwę. Mógł się nowy pakiet nałożyć na stary i mogły być problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Sierpień 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 czcionki to nie jest problem, bo mozna je doinstalowac, skoro tak zalezy Ci na tych "ux", cos jeszcze zwraca konsola? //no to nie aktualne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Sierpień 31, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 Dobra, jaki miałeś pakiet w FC4. Podaj nazwę. Mógł się nowy pakiet nałożyć na stary i mogły być problemy. nie, to nie problem pakietu - jak już napisałem działa. Przypomniałem sobie, że w FC4 miałem wyłączony SELinux, teraz też wyłączyłem i jest OKAY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Sierpień 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 wyłączanie SELinuxa nie jest dobrym pomysłem, nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, ale pokaż co zwraca polecenie: cat /var/log/messages | grep audit i zobaczyć czy nie było jakiś komunikatów związanych z openofficem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Sierpień 31, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 nie wyłączyłęm tylko pozwoliłem na korzystanie z bibliotek Text Relocation Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Sierpień 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 Wywal całego openoffice'a: yum remove openoffice Wgraj na nowo yumem.Wgraj też sobie komplet czcionek TTF. Pakiet nazywa się bodajże msttcorefonts. Jak będzie dobrze to napisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Wrzesień 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2006 DZIAŁA JUŻ TEN UX!!! DZIĘKI!!! Sorki, ale musiałem krzyknąć, bo nie słuchacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi