Skocz do zawartości

Fedora 5

wania

Rekomendowane odpowiedzi

juz dwukrotnie wysypała mi się próba sciagania, raz przy 1,5GB, raz przy 2,9GB :angry: a proba wznowienia w getright nic nie dawala
Nigdy w zyciu getright czy inny download accelerator...

Tylko torrent

I zapewne pamietasz o tym, ze obrazu DVD nie da sie sciagnac na FAT32? Tylko ntfs, ext2/3 ...

Pozdro

Jak możesz to napisz maksymalna wielkość pliku jaka udało ci się bez kłopotu umieścić na FAT32
Nie chodzi o maksymalna teoretyczna wielkosc pliku, bo tak jak napisales w przypadku obrazu malych DVD nie jest ona problemem.

Chodzi o mechanizm zapisu oraz o brak jakiejkolwiek kontroli poprawnosci zapisanych danych oraz ich odzyskiwania w przypadku fizycznego bledu w zapisie (journalling, CRC...) ktore sa zaimplementowane we wszystkich innych porzadnych systemach plikow (ext3 i wiekszosc innych systemow z pod znaku *nix, NTFS v4, NTFS v5, a nawet w przedpotopowym OS2/HPFS). Stad wlasnie ciagle problemy z sumami kontrolnymi poprawnie pobranych na FAT32 obrazow...

Kiedys przez wlasna glupote (nie sprawdzilem rozmiaru katalogu z podkatalogami) spakowalem zip'em ogromna ilosc danych (ponad 1.5GB), i od tej pory nikt mnie nie zmusi do przechowywania plikow ~2GB i wiecej na FAT32. To praktyka, teorie od tamtej pory olalem, za duzo pracy i nieprzespanych nocy kosztowalo mnie odzyskanie danych z tego archiwum.

Mam nadzieje, ze teraz wyrazilem sie wystarczajaco dokladnie, a moze nawet moja opowiesc pozwoli choc jednej osobie uniknac klopotow ;)

Pozdro