Modrih Napisano Wrzesień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2006 Witam! Jak widać jestem tutaj nowy. Niedawno ściągnąłem sobie Fedore Core 5, i muszę przyznać, że chyba zostanę jej zwolennikiem, niestety mam problem z połączeniem, Mam wykupioną usługę Neostrada TP wspomaganą modemem Fast 800, chciałbym „odpalić” Internet na systemie FC5. Niestety męczę się z tym już kilka dni.., wszystko robię według opisu na forum http://forum.fedora.pl/Fc5-Instalacja-konf...rady-t9762.html W końcowym etapie gdy już niby jest światełko nadziei wpisuję komendy aby odpalić Internet a otrzymuje z konsoli następujące komunikaty: [root@localhost alan]# modprobe pppoatm modprobe: command not found [root@localhost alan]# pppd call ueagle-atm pppd: command not fund Wygląda mi to na fakt że „coś” nie jest zainstalowane.., heh.., ale co? I skąd mogę pobrać pakiety. Jak wiadomo w FC5 trudno się je instaluje bo menager pakietów w ogóle nie działa a przy najmniej mi.. Serdecznie dziękuję za ewentualną odpowiedź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2006 [root@localhost alan]# modprobe pppoatm modprobe: command not found A jak Ty sie logujesz na tego roota? Bo cos mi sie wierzyc nie chce, ze nie masz modprobea - zaloguj sie w konsoli przez su - ('s', 'u', 'spacja', 'minus'/'myslnik'/'kreska' <- jak kto lubi) i sprawdz czy zadziala... Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modrih Napisano Wrzesień 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2006 zaraz sprawdzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modrih Napisano Wrzesień 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2006 (_na prawdę_ → naprawdę) ORT wielkie, dzięki. teraz piszę z Fedory, jeju strasznie mnie uszczęśliwiłeś serio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2006 Od tego tu jestem... Ale prawde mowiac wole uszczesliwiac kobiety... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Wrzesień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2006 exbros tylko o jednym, a o su-owaniu sie na roota bylo mlocone kilkaset pierdyliarod razy, na forum, w FAQ to jest jedna z pierwszych rzeczy, na wiki tez, dzisiaj cukierki mi sie skonczyly wiec masz ode mnie pisemne uponienie a zarazem rade pamietaj o uzywaniu su - nawet jak o tym nie pisza , a faq powinno byc pierwsza rzecza jaka po zainstalowaniu systemu przeczytasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi