Skocz do zawartości

Problem Z Połączeniem - Neostrada Tp, Fast 800 I Fc5

Modrih

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jak widać jestem tutaj nowy. :) Niedawno ściągnąłem sobie Fedore Core 5, i muszę przyznać, że chyba zostanę jej zwolennikiem, niestety mam problem z połączeniem,

Mam wykupioną usługę Neostrada TP wspomaganą modemem Fast 800, chciałbym „odpalić” Internet na systemie FC5. Niestety męczę się z tym już kilka dni.., wszystko robię według opisu na forum

http://forum.fedora.pl/Fc5-Instalacja-konf...rady-t9762.html

W końcowym etapie gdy już niby jest światełko nadziei wpisuję komendy aby odpalić Internet a otrzymuje z konsoli następujące komunikaty:

[root@localhost alan]# modprobe pppoatm
modprobe: command not found
[root@localhost alan]# pppd call ueagle-atm
pppd: command not fund

Wygląda mi to na fakt że „coś” nie jest zainstalowane.., heh.., ale co? I skąd mogę pobrać pakiety. Jak wiadomo w FC5 trudno się je instaluje bo menager pakietów w ogóle nie działa a przy najmniej mi.. :(

Serdecznie dziękuję za ewentualną odpowiedź!

[root@localhost alan]# modprobe pppoatm
modprobe: command not found

A jak Ty sie logujesz na tego roota? Bo cos mi sie wierzyc nie chce, ze nie masz modprobea - zaloguj sie w konsoli przez

su -

('s', 'u', 'spacja', 'minus'/'myslnik'/'kreska' <- jak kto lubi) i sprawdz czy zadziala...

Powodzenia

exbros tylko o jednym,

a o su-owaniu sie na roota bylo mlocone kilkaset pierdyliarod razy, na forum, w FAQ to jest jedna z pierwszych rzeczy, na wiki tez, dzisiaj cukierki mi sie skonczyly wiec masz ode mnie pisemne uponienie a zarazem rade

pamietaj o uzywaniu su - nawet jak o tym nie pisza :P, a faq powinno byc pierwsza rzecza jaka po zainstalowaniu systemu przeczytasz ;)