Skocz do zawartości

Rozdzielczosc I Dzwiek

Hacki

Rekomendowane odpowiedzi

Tak juz na wstepie oba problemy znajduja sie ponizej ale jak robie tak jak tam jest napisane to pupa.

1.Opisze sytuacje co i jak wiec co do monitora :

Mam karte graficzna hercules radeona 9000 pro 128 mb i jakis tam bez firmowy monitor 15;p jak wybiore crt 1024 wiadomo co dalej ;p to mi sie nie wlancza linux ;/ jezeli wezme slabszy czyli cos okolo 800 lub uprabe dziala ale tylko w rozdzielczosci 800 i z odswiezaniem 53hz. Jest to moj 2 linux najpierw mialem rh8 na karcie graficznej sis 680 8mb i dzialalo na rozdzielczosci 1024 (w win 2k dziala mi na 1080 z odswiezaniem 85hz) .... Co musze zrobic by taka sama miec na fc2 ??

2. To dzwiek a wiec tescik dzwieku wypadl jak trzeba jak jakis blad wyskoczy slysze dzwiek ale jak odpale jakoms plytke z wav nie dziala !!!

:lammer:

p.s

mam jeszcze 3 problem a mianowicie linux zuzywa tyle pamieci ze zostaje mi tylko 4mb z 256mb..a i moj procek athlon xp 2+ghz zuzywany w 80% (to sa jakeis jaja ;p)

po raz kolejny heeeeeeeeeeeelppppppppppppppppp!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pomocy ludzie... aaa ... oklepalem juz wszytkie posty o tej tematyce i zaden nie pomogl.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Z gory dzieki za pomoc..

2. sproboj jeszcze raz zrobic tescik dzwieku i opisz dokladniej co sie dzieje, jaki blond wyskakuje, odpal narmalnego wava z dysku, sprawdz ustawienia kmix, aumix i asamixer czy zaden z kanalow nie jest zciszony/wylonczony ot jest czesty blond.

3. zuzyciem ramu sie nie przejmuj ta sa bufory systemowe kiedy jakis program bedzie potrzebowal pamieci to zostana one zwolnione, o tym bylo duzo razy na pl.comp.os.linux, wiec jesli chcesz wiedziec cos wiecej to przeszukaj googla

A wiec tak zrobilem jeszcze raz tescik i dzwiek slychac wszytko ok aumix dziala jedna zecz byla wyciszona to ja podglosilem ale to nic nie dalo a asamixer nie wlancza sie .. Co do dzwieku wiec tak jak np w konsoli za daleko w lewo to slysze blad co mnie dziwi !! a gdy wloncze muze to nie dziala :/ no niewim probowalem takze zaistalowac xmms 1.2.10 (poniewaz ma najnowsze wtyczki alsy)to brak mu gliba 1.2.2 zaisnlowalem a pozniej na niego 1.2.10 ale i tak psize ze go (_niema_ → nie ma) ORT ( instalcja wyglondala nastepujaco ./configure,make,make install)...

po dluszej probie naprawy zauwaylem ze wavy dzialaja !!! I jest to nie problem karty dzwiekowej a tego ze linux nie moze zamontowac dyskow !! kiedy probuje zamontowac dysk vfat to pisze :

mount: block device /dev/hda5 is write-proceted, mounting read-only

mount: /dev/hda5 is not a valid block device (podobnie jest jak kce zamontowac cd-rom czy tez flopy)

czy l icos jest nie tak z montowaniem dyskow i tu prosze o pomoc ;p

a i wlonczylem przez przypadek przy wylnaczeniu czegos np ze mzua mi gra ale to wkurza jak to wylaczyc ??

i Czy ktos wie co zrobic z ta rozdzielczoscoa??

jak wavy gra to znaczy ze jest ok, mp3 nie bedzie gral dopoki nie doinstalujesz wtyczki do xmms'a, jak nie chce grac CD to zrob tak uruchom kmix daj w wyjsciu wszystkie sowaki prawie na max(zeby nie skrzypialo), wejdz do wejscia wycisz wszystko procz cdroma i podglosn go, pozniej kliknij zaawansowane i wyloncz IEC958,

nie wiem czemu ci nie chce dyskow mountowac pokaz co masz w /etc/fstab,i sprawdz sie ze to (_napewno_ → na pewno) ORT /dev/hda5 i moglbys pisac troche jasniej bo ciezko cie zrozumiec