przemk Napisano Wrzesień 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2006 Witam Czy moglby mi ktos wytlumaczyc jak zrobic binarke, ktora po uruchomieniu sama sie rozpakuje (np do /tmp/katalog) i uruchomi zawarty wewnatrz program/skrypt (np /tmp/katalog/skrypt). Nie jestem biegly w cpp, a innego sposobu nie znalazlem. Zna ktos sposob? pozdrawiam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Orkan Napisano Wrzesień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2006 Witam Czy moglby mi ktos wytlumaczyc jak zrobic binarke, ktora po uruchomieniu sama sie rozpakuje (np do /tmp/katalog) i uruchomi zawarty wewnatrz program/skrypt (np /tmp/katalog/skrypt). Nie jestem biegly w cpp, a innego sposobu nie znalazlem. Zna ktos sposob? pozdrawiam :-) Strasznie prosto jest to zrobić w Perlu, bo on do takich rzeczy może właśnie służyć. Przeczytaj tu to taki prościutki manual, same podstawy i potem linki z wikipedii (angielskiej). Jak już sobie stworzysz skrypt w Perlu to potem chmod +x nazwa_pliku żeby mogło się wykonywać. Daj znać czy wyszło. Orkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Wrzesień 7, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2006 Strasznie prosto jest to zrobić w Perlu, bo on do takich rzeczy może właśnie służyć.[ciach] Daj znać czy wyszło. Pieknie dziekuje, ale w miedzyczasie znalazlem jeszcze prostszy sposob, taki o jaki mi chodzilo: http://www.linux.org.mt/node/42#N10022 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi