*JOKE* Napisano Wrzesień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2006 Witam wszystkich! Jak wynika z tematu mam problem z Eclipse. Szukalem juz w internecie i na forum ale nie znalazlem odpowiedzi na moj problem. Chcac wlaczyc program, ten wywala mi blad JVM terminated. Exit code=127 /usr/bin/java -jar startup.jar -os linux -ws gtk -arch x86 -launcher /usr/bin/eclipse -name Eclipse -showsplash 600 -exitdata 1a800b -vm /usr/bin/java -vmargs -jar startup.jar Bycmoze rozwiazanie tego problemu jest bardzo proste, ale ja jestem bardzo poczatkujacym userem Linuksa i niestety nic z tego nie rozumiem (jezeli udaloby sie to rozwiazac, to prosilbym o dokladne wytlumaczenie, poniewaz chcialbym sie jednak czegos nauczyc w Linuksie a nie tylko zadawac pytania i robic to co odpowiedza az do skutku i za nastepnym razem i tak nie wiedziec o co biega). Chcialem jeszcze tylko powiedziec, ze program poczatkowo dzialal, ale podmienilem folder "workspace" ze starym z WinXP. Po wlaczaniu Eclipse nie widzial moich starych prac, a za nastepnym razem juz sie nie uruchomil tylko dawal komunikat o bledzie ktorego tresc jest wyzej. Wywalilem go i od nowa wgralem ale nie pomoglo. Z gory dzieki za wszystkie pomocne odpowiedzi. *JOKE* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Wrzesień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2006 może narpierw skopiuj prace i wpisz w konsoli yum remove eclipse usunie i wpisz yum install eclipse Bo ten błąd mi nic nie mówi Ale to co napisałem prawie zawsze działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*JOKE* Napisano Wrzesień 8, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2006 Dobrze ze napisales "prawie". Nie odpuscilo i caly czas gada to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Wrzesień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2006 Chcialem jeszcze tylko powiedziec, ze program poczatkowo dzialal, ale podmienilem folder "workspace" ze starym z WinXP. A wywal w ogóle z folderu domowego wszystkie foldery dotyczące Eclipse i spróbuj na czysto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzabcio Napisano Wrzesień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2006 Przeniesienie workspace'a z XP nie ma żadnego znaczenia. Przecież Eclipse jest napisany w Javie. Sam pracuję jednocześnie pod obydwoma OSami na tym samym workspace. Wydaje się, że to jakiś bug. Wynika z tego, że problemem może być wersja GTK i/lub Mozilli (bardziej prawdopodobne). Eclipse z nich korzysta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*JOKE* Napisano Wrzesień 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 Z tym Eclipse to chyba jakas loteria. Kiedys nie dzialalo na zadnym userze, a teraz dziala na "root". Sam nie wiem jakim cudem. Niestety bede musial uzywac na roocie. Dzieki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzabcio Napisano Wrzesień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 Tu "śmierdzi" błednymi prawami do jakiś plików... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*JOKE* Napisano Wrzesień 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 Mozesz troche jasniej bo niezbyt rozumiem. Co w takiej sytuacji moznaby zrobic ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzabcio Napisano Wrzesień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2006 (_na prawdę_ → naprawdę) ORT nie wiem. Jakbym wiedział - napisałbym. Po prostu logika - skoro z (_root'a_ → roota) ORT działa a z normalnego usera nie. Pierwsza moja myśl była taka, że user nie może dostać się do jakiegoś pliku/biblioteki/whatever. Trudno powiedzieć, tymbardziej, że - przyznaję - nie znam się na tym... Może ktoś inny ma jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*JOKE* Napisano Wrzesień 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2006 No to ma moze ktos pomysl jak nadac zwyklemu userowi prawa do otwarcia tego programu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzabcio Napisano Wrzesień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2006 Może sudo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*JOKE* Napisano Wrzesień 14, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2006 Jak juz gdzies pisalem, mam Linuksa bardzo krotko. Domyslam sie ze sudo to jakies polecenie ale calkiem nie wiem co ono czyni. Wiec teraz bedzie z innej beczki. Jezeli ktos zna dobre strony internetowe ze spisami ( wszystkich ) komend Linuksa i objasnieniami do nich to bardzo prosze aby podal linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2006 Jezeli ktos zna dobre strony internetowe ze spisami ( wszystkich ) komend Linuksa i objasnieniami do nich to bardzo prosze aby podal linka.Nie potrzebujesz zadnych stron jesli masz zainstalowanego linuksa, to wszystko juz tam jest...man man man sudo itd itp... Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Wrzesień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2006 do kompletu polecenie apropos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzabcio Napisano Wrzesień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2006 [OT]: Sudo jest standardowo w Feodorce? Trochę to niebezpieczne... *JOKE*: Sudo to nie tyle komenda co cały "system" uruchamiania aplikacji w trybie superużytkownika. Dzięki temu Eclipse uzyska prawidłowy dostęp do wszystkiego co potrzebuje i (prawdopodobnie) nie będzie problemu. Wiadomości o sudo w Sieci jest sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi