Deather Napisano Wrzesień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2006 Kompiluję MySQL ze źródeł lecz niestety nie mogę tego skompilować. Nie wiem cooznacza taki błąd: checking for termcap function library ... configure: error: No curses/termcap library found. Co muszę zrobić żeby kompilacja i instalacja wreszcie poszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Wrzesień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2006 Dlaczego kompilujesz? Stawiasz serwer czy na wlasny uzytek instalujesz? Nie lepiej pociagnac paczki z repo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deather Napisano Wrzesień 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2006 Dlaczego kompilujesz? Stawiasz serwer czy na własny użytek instalujesz? Nie lepiej pociągnąć paczki z repo? Problem z tym że z paczek repo nie chce mi isc serwer Jabber'a. A musze go zainstalować i to najlepiej z kompilacji ponieważ potrzebuje do niego SSL, ldap A kompilacja Jabbera mi wywala takie błędy checking for mysql.h in /usr/include/mysql... yes checking for mysql_init in -lmysqlclient... no configure: error: MySQL client libraries not found i dlatego chce skompilować mysql ze zrodel bo z paczek mam w systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Wrzesień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2006 yum install mysqlclient mysqlclient-devel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deather Napisano Wrzesień 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 yum install mysqlclient mysqlclient-devel niestety: Reading repository metadata in from local files Parsing package install arguments No Match for argument: mysqlclient No Match for argument: mysqlclient-devel Nothing to do nie pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Wrzesień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 yum install mysqlclient\* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2006 Dodaj repa do yuma z faq. No curses/termcap library found yum install ncurses ncurses-devel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi