fafig Napisano Wrzesień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 witka, mam takowe pytanie. jakim poleceniem konfigurowac X-y przy kmod-nvidia zeby po kolei pytal sie o poszczegolne parametry grafiki, pozniej monitoram klawiatury, cos podobnego robilo sie w ubuntu za pomosa dpkg. to wygladalo mniej wiecej tak sudo apt-get install nvidia-glx nvidia-kernel-common sudo nvidia-glx-config enable a pozniej dpkg-reconfigure xserver-xorg do tej pory poszukiwania bezowocne. ma ktos jakis pomysl? chodzi mi o stworzenie na nowo xorg.txt (ale nie z edytora na zywca ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Wrzesień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 witka, mam takowe pytanie. jakim poleceniem konfigurowac X-y przy kmod-nvidia zeby po kolei pytal sie o poszczegolne parametry grafiki, pozniej monitoram klawiatury, cos podobnego robilo sie w ... do tej pory poszukiwania bezowocne. ma ktos jakis pomysl? chodzi mi o stworzenie na nowo xorg.txt (ale nie z edytora na zywca ) 1)A nie wykrywa ci poprawnie wszystkiego?? system-config-display jesli juz 2)xorg.txt?? pierwsze slysze... chyba chodzi Ci o "/etc/X11/xorg.conf". Linux nie wymaga rozszerzen jak Windows ==EDITT== Poszukaj w manualach Gentoo w dziale instalacji xorg. Tam cos jest. Manualne Gentoo sa w ~40% uniwersalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Wrzesień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 setup w konsoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Wrzesień 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2006 teraz to juz za pozno fedora kaput. poszedlem za rada jednego z uzytkownikow i przeinstalowalem selinuxa i sie juz w ogole ORT nie wlacza system..... ps. tak tak nie xorg.txt tylko config pomylilo mi sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Wrzesień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2006 poczytaj regulamin forum, będziesz wiedział jak pisać posty na forum, poczytaj miniFAQQ, które znajdziesz gdzieś na forum, jest tam rozwiązane większość podstawowych problemów, zapoznaj się z takim całkiem dobrym dokumentem Stanleya Filtona? (jakoś tak) - tłumaczonego przez Andrzeja Orkana - kolejne miejsce, gdzie jest masa róznych pomocnych rad, i jak radził exbros - czytaj to co zwracają polecenia (ze zrozumieniem) a od siebie jeszcze dodam, że jak robisz coś (wklejasz jakieś polecenie np z forum), to dobrze przeczytać w manualu co ono dokładnie robi (jeśli nie wiesz)... owocnej reinstalki, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2006 Stanton Finley Stanton Finley PL -> Andrzej Orkan Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Wrzesień 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2006 Stanton Finley Stanton Finley PL -> Andrzej Orkan Pozdro danke shon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi