ahmed Napisano Wrzesień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 witam, w jaki sposób zrobić upgrade do kernela smp ? Przy instalacji systemu zainstalowałem dość niefortunnie kernela nie-smp. Sprzęt to laptop Fujitsu-Siemens Amilo D 1845, jednak nie powinno być z tym problemu, gdyż bez upgrade'u do SMP wszystko działa oki. Dodam tylko, że do standardowej instalacji dodane są sterowniki do ati oraz ntfs. Najprawdopodobniej robię coś nie tak, bo to moje początki z fedorą, stąd prośba o wsparcie. Robię to tak: yum install kmod-fglrx-smp kmod-ntfs-smp i oczywiście do tego doinstalowywuje się kernel-smp. po restarcie, przy uruchamianiu w trybie interaktywnym wysypuje się mniej więcej na poziomie uruchamia NFS, czyli zero reakcji kursory, terminale, wszystko stoi. W logach (dmesg) niestety nic nie potrafię odnaleźć, gdyż mam informacje jedynie o ostatnim udanym uruchomieniu (na starym kernelu). co robię nie tak ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Wrzesień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2006 a jaki to ma procesor? dwurdzeniowiec? ma hyperthreading? jak nie to sobie daruj smp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahmed Napisano Wrzesień 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2006 a jaki to ma procesor? dwurdzeniowiec? ma hyperthreading? jak nie to sobie daruj smp P4 3.0 HT , więc mogłoby się przydać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roger_sanchez87 Napisano Wrzesień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2006 A sprawdzałeś czy działa bez akceleracji 3D? Może tutaj tkwi problem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi