DAREK WL. Napisano Wrzesień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 Chciałem zamontowac partycje windziana w swojej core5 , postepowałem zgodnie z opisem na tym forum ale przy starcie systemu wyskakuje mi ze LINE 7 IN FSTAB IS BAD A ta linijka wyglada tak; /dev/hda1 mnt/winda ro,ntfs,defaults,umask=0222 0 0 Co w tej linijce napisałem źle :?: Prosze o porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Wrzesień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 Chciałem zamontowac partycje windziana w swojej core5 , postepowałem zgodnie z opisem na tym forum ale przy starcie systemu wyskakuje mi ze LINE 7 IN FSTAB IS BAD A ta linijka wyglada tak; /dev/hda1 mnt/winda ro,ntfs,defaults,umask=0222 0 0 Co w tej linijce napisałem źle :?: Prosze o porady #/dev/hda1 /mnt/C ntfs ro,user,auto,utf8 0 0 przerwa po ntfs , i może uprawniena związane z zapisem 0222 ale sprawdź sam jest odwrotnie niż chmod chmod 777 < => umask=0000 pewny nie jestę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Wrzesień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 A powiem ci, że już było takich lamerskich tematów wiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2006 /dev/hda1 mnt/winda ro,ntfs,defaults,umask=0222 0 0 urzadzenie_blokowe miejsce_montowania system_plikow inne_opcje_montowania W Twoim wypadku powinno wiec wygladac tak /dev/hda1 /mnt/winda ntfs ro,defaults,umask=0222 0 0 choc nie wiem czy tak naprawde problemem nie jest sam brak slasha / przed mnt... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi