Skocz do zawartości

Połączenie Bezprzewodowe Przez Pppoe - Pomocy

krupek

Rekomendowane odpowiedzi

Serdecznie witam zgłaszam się z pewnym nietypowym problemem

Otóż jestem szczęśliwym klientem pewnej firmy dostarczającej Internet(nie TPSA) drogą radiową. Firma wspaniale się rozwija i zabezpiecza zarazem przed intruzami. Wprowadziła na moje nieszczęście pewne zabezpieczenie polegające na tym że porucz odpowiedniego adresu ip i MAC-a karty bezprzewodowej trzeba skonfigurować połączenie PPPPoE. I tu całe moje nieszczęście mam na tym zewnętrzny adres ip ale jak na razie cieszę się tym tylko na windzie.

Proszę o pomoc jak to skonfigurować aby było możliwe zalogowanie się przy pomocy ppp.

Oto kilka wskazówek:

Na windzie żeby wszystko poprawnie działało podpinam się bezprzewodowo lecz należy wyłączyć we właściwościach karty protokół TCP/IP a następnie skonfigurować połączenie PPPoE.

Mój mak dajmu na to aa:bb:cc:dd

Adresu ip defakto nie mam

Login: 121212

Haslo: 123456

Karta elegancko się podpina (to ralink rt2400 i aliasem jest jako ra0) do ssid INTERNET

Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie w tej kwestii

Serdecznie pozdrawiam.

• 3 months later...

Witam od niedawna tez borykalem sie z tym problemem ale dzis juz rozwiazalem go :D:D dzieki Cineksowi :) wystarczy ze w system-config-network (czyli ikonka sieci) dorobisz polaczenie XDSL i skojarzysz go z interfejsem ra0 o ile jest Twoim polaczeniem karty wifi tam sobie to skonfiguruj czyli nazwa sieci ,tryb-normalny,log i pass i powinno chodzic :-)