Skocz do zawartości

Brak Ne2k-pci

cpwcs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zainstalowałem sobie ten wspaniały system operacyjny i jestem trochę zielony. Mimo to uprzedzam, że szukałem w necie na temat mojego problemu zanim postanowiłem prosić o pomoc. O co konkretnie chodzi: na komputerku z Fedorą mam dosyć starą kartę sieciową jakiegoś Realtec'a (jeszcze 10Mbps, nawet z wejściem na koncentryk) Niestety nie idzie tego uruchomić ponieważ "brak narzędzia ne2k-pci". Skąd mogę wziać to cudo i w którym katalogu to umieścić? Wielki dzięki za ewentualną pomoc.

pokazuje:

00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-751 [irongate] System Controller (rev 23)

00:01.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-751 [irongate] AGP Bridge (rev 01)

00:07.0 ISA bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-756 [Viper] ISA (rev 01)

00:07.1 IDE interface: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-756 [Viper] IDE (rev 03)

00:07.3 Bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-756 [Viper] ACPI (rev 03)

00:07.4 USB Controller: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-756 [Viper] USB (rev 06)

00:09.0 Multimedia audio controller: Yamaha Corporation YMF-724 (rev 05)

00:0a.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8029(AS)

01:05.0 VGA compatible controller: Matrox Graphics, Inc. G400/G450 (rev 04)

a przy okazji spróbowałem sobie uzyć tego locate ale niestety nie posiadam (/var/lib/mlocate jest pusty) :D

w każdym razie podążając ścieżkami które pokazało u Ciebie znalazłem plik ne2k-pci.ko ale nie wiem czy to coś pomoże. W kazdym razie komunikat, że brak narzedzia ne2k-pci jest aktualny :( Dzięki za zainteresowanie tematem.