Skocz do zawartości

Przywracanie Systemu Z Obrazu Partimage

lone_wolf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam następującą zagadkę.Postanowiłem na wolnej partycji podstawowej doinstalować dla prób OpenBsd.Niestety przez moją nieuwagę skasowałem cały dysk, pozostała tylko jedna duża partycja dla BSD. Przed tym wszystkim wykonałem programem partimage z knoppixa obrazy partycji fedory i windowsa. Obrazy te zostały umieszczone na partycji FAT32 a następnie nagrane na płytę dvd.Gdy zorientowałem się co zrobiłem utworzyłem programem gparted nowe partycje o rozmiarach i z systemami plików jak poprzednio.Loader fedory jest umieszczony w sktorze startowym partycji ponieważ używam menedżera botowania GAG45.Następnie odpaliłem live cd slax w trybie slax copy2ram gui ,po jego załadowaniu została wysunięta płyta a w jej miejsce włożyłem tę z obrazami partycji.Z linii poleceń oba obrazy zostały przekopiowane na partycję fat32.Po pzywróceniu przez partimage fedory system nie wystartował, kompletne zero.Próbowałem ze zdjętą flagą boot, z ustawiona i efekt ten sam.Zainstalowałem więc system na nowo, samo base, wystartował. Przywróciłem ponownie z obrazu i znowu zero, tylko napis grub. Knoppix widział na tej partycji wszystkie pliki i katalogi fedory, sama fedora nie. Odpalenie w trybie rescue, update nic nie dało, instalator w ogóle nie widział fedory.Pozostała ponowna instalacji i prawie 680mb updatu.Czy ktoś wie skąd się takie jaja wzięły, jakieś sugestie?.