butek Napisano Wrzesień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2006 Czy do połączenia UPS-a z komputerem po COM-ie potrzebny jest jakiś specjalny kabel COM. Czy nie wystarczy zwykły kabel COM W sklepie dowiedziałem się że jest jakiś specjalny kabel COM z "programatorem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2006 W sklepie dowiedzialem sie ze jest jakis specjalny kabel COM z "programatorem".Brzmi jak zart, ale niech mi tam - potraktuje pytanie powaznie... Potrzebny jest najzwyklejszy kabel szeregowy A przynajmniej cale zycie ja takich uzywalem do UPSow APC... BTW - nie kupuj raczej nic w tym sklepie Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butek Napisano Wrzesień 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2006 A o com-ie scrossowanym słyszałeś ? Napisali mi na forum suse i mandrivy o takim kablu . Ciekawe jak to sie fachowo nazywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2006 A o com-ie scrossowanym slyszales ? Napisali mi na forum suse i mandrivy o takim kablu . Ciekawe jak to sie fachowo nazywaSlysalem o rzeczach o ktorych nawet nie sniles Kabel szeregowy skrosowany to kabel szeregowy skrosowany - uzywa sie go do spinania 2 kompow po portach szeregowych (tak jak skrosowanego etherneta uzywa sie do bezposredniego spiecia 2 kompow przez karty sieciowe)... Slyszalem tez o kablach szeregowych null-modem (tak samo jak o kablach rownoleglych null-modem)... Co jeszcze chcesz wiedziec? Jak taki madrala jestes, to idz kup kabel szeregowy z programatorem Pozdro //===== edit ===== Kabel skrosowany nazywa sie fachowo kabel skrosowany lub kabel z przeplotem. Po co zadajesz pytanie, skoro jestes taki obeznany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi