Piotr82 Napisano Sierpień 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2004 Mam nowego SoundBlaster 5.1 Live , ale wcześniej miałem ac97 z płyty. No i teraz nie wiem jak zmienić ac97 na alsie na soundblastera. Niby w wykrywaniu karty ustawiwam blastera ale nic , jak jeszcze raz uruchomie to nadal jest via (ac97) , kudzu wykrywa sound blastera biore konfiguruj i nic sie nie dzieje a dzwieku jak nie było tak nie ma . I jeszcze czy jest jakieś dodatkowe oprogramowanie dla tej karty na (_linuxa_ → Linuksa) ORT ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Sierpień 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2004 Jesli BIOS Twojej płyty umożliwia wyłączenie AC97, to zacznij od tego. /edit/ Zajrzyj jeszcze tutaj, może coś tam wyczytasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2004 Próbowałeś tego: http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...findpost&p=4518 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Sierpień 15, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2004 Wyłaczyłem w biosie ac97 i działa. Minus jest taki że nie ma takiego fajnego programu jak jest pod windowsa creative. Tam możesz naprawde fajne rzeczy ustawić no a w (_linuxie_ → Linuksie) ORT to tylko dzięki ustawieniu w programach muzycznych. pod tym względem (sterowniki) kuleje linux ( nie jego wina , ale co mnie to obchodzi , nic i wole w win słuchać ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpoonMan Napisano Sierpień 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2004 Minus jest taki że nie ma takiego fajnego programu jak jest pod windowsa creative. wlacz alasamixera .... ilosc opcji cie zadziwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi