Skocz do zawartości

Soft Do Przechwytywania Video

daro_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, znacie jakieś programy na linuksa do przechwytywania video? typu Virtualdub i obróbki np: takie linuksowe Pinnacle? Osobiście znalazłem na googlach programik Kino jednak jest to wersja rozwojowa i jeszcze za wiele nie potrafi po za tym przechwytuje obraz tylko z DV a ja mam kilka VHS do przerobienia na DVD. Mam zamiar przechwytywać za pomocą karty TV, wiem że można zgrywać obraz za pomocą programu TVTime, jednak chciał bym przyciąć obraz w celu usunięcia zniekształceń występujących na krawędziach – wiem że potrafi to Virtualdub za pomocą filtra “crop” jednak ku mojemu zdziwieniu programik jest dostępny tylko dla windy.

Jeśli ktoś kiedyś próbował takiej zabawy pod Linuksem bardzo proszę o info

Pozdrawiam

daro

Bardzo fajnie dzialajaca funkcja crop jest w dvd::rip (transcode), co prawda ja uzywam tego programu do ripowania DVD, ale cos mi sie zdaje, ze mozna go zmusic do pracy z plikiem avi/mpg...

Podobnie - opcje kodowania w ktore jest wyposazony ten programik powalaja bogactwem :)

Sprawdz wiec (ja teraz nie mam jak) czy mozna podlozyc mu plik do przekodowania, bo jesli tak to nie znajdziesz chyba nic lepszego - bogatszego w opcje i prostszego w obsludze.

Pozdro