daro_pl Napisano Wrzesień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2006 Witam, znacie jakieś programy na linuksa do przechwytywania video? typu Virtualdub i obróbki np: takie linuksowe Pinnacle? Osobiście znalazłem na googlach programik Kino jednak jest to wersja rozwojowa i jeszcze za wiele nie potrafi po za tym przechwytuje obraz tylko z DV a ja mam kilka VHS do przerobienia na DVD. Mam zamiar przechwytywać za pomocą karty TV, wiem że można zgrywać obraz za pomocą programu TVTime, jednak chciał bym przyciąć obraz w celu usunięcia zniekształceń występujących na krawędziach – wiem że potrafi to Virtualdub za pomocą filtra “crop” jednak ku mojemu zdziwieniu programik jest dostępny tylko dla windy. Jeśli ktoś kiedyś próbował takiej zabawy pod Linuksem bardzo proszę o info Pozdrawiam daro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Wrzesień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2006 Ja próbowałem, ale jednak nie miałem czasu kombinować więc na dzień windę zainstalowałem. Przynajmniej mam gdzie trzymać śmieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2006 Bardzo fajnie dzialajaca funkcja crop jest w dvd::rip (transcode), co prawda ja uzywam tego programu do ripowania DVD, ale cos mi sie zdaje, ze mozna go zmusic do pracy z plikiem avi/mpg... Podobnie - opcje kodowania w ktore jest wyposazony ten programik powalaja bogactwem Sprawdz wiec (ja teraz nie mam jak) czy mozna podlozyc mu plik do przekodowania, bo jesli tak to nie znajdziesz chyba nic lepszego - bogatszego w opcje i prostszego w obsludze. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi