sh3d0w Napisano Wrzesień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2006 Witam, wczoraj zainstalowalem i sciagnalem Fedora Core 5, lecz po instalacji nie wykrywa mi partycji które mam pod windowsem (NTFS), co musze zrobic by je widziec? Wklepywalem rózne komendy typu "/dev/hdc1 /mnt/win_c ntfs ro,umask=000 0 0" Ale lipka, nie udalo sie ... Chcem je poprostu tylko widziec i móc korzystac z tamtych plików. Zaznaczam ze stworzylem folder win_c Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2006 komendy typu "/dev/hdc1 /mnt/win_c ntfs ro,umask=000 0 0" ? a gdzieś ty znalazł takie "komendy" ? przede wszystkim poczytaj sobie o podstawach (_linuxa_ → Linuksa) ORT (google.com), po drugie skorzystaj z takiego fajnego przycisku na forum "Szukaj" (zaznaczonego na czerwono), po trzecie man mount, po czwarte man fstab. Szukanie nie boli, tym bardziej że było o tym setki razy na forum i nie tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sh3d0w Napisano Wrzesień 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2006 Zapomnialem dopisac mount w tamtym poscie, moja wina ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Wrzesień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2006 LOL, jak ty chcesz zamontować partycję NTFS bez sterownika do niej ? Coś mi sie zdaje , że używałeś wcześniej ubuntu Odsyłam Ciebie do poradnika odczyt i zapis NTFS na FC5, który znajduje się TUTAJ. Następnym razem nie pisz takich tematów bo dam warna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi