koval_blazej Napisano Wrzesień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2006 Instaluję FC5 na sprzęcię: Intel Core 2 Duo, Samsung SATA II 250GB, GForce 7600, Płyta główna GA-965P-S3. Wybieram graficzną instalację, po czym instalator, w trybie tekstowym, Pyta sie mnie o: jezyk klawiaturę Jaki typ nośnika zawiera pakiety do instalacji Tu zaczyna sie problem, czy wybiorę CDrom czy inne dostepne opcje (dysk twardy, http, ftp, obraz nfs następnym komunikatem jest: Nie znaleziono sterownika Nie można znaleźć rzadnych urządzeń potrzebnych do tego... tekst ucięty przy brzegu ekranu. opcje do wyboru "wybierz sterownik z listy" i 'użyj dyskietki ze sterownikiem' Próbowałem wszystkich sterowników z listy, zaden nie zadziałał. Nie wiem w czym tkwi problem. Uprzejmie proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roger_sanchez87 Napisano Wrzesień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2006 Bardzo prawdopodobne, że FC 5 nie obsługuje Twojego kontrolera dysku SATA. Pewny nie jestem ale spotkałem się już takim problemem, wtedy to było SATA I i FC 3... Może ktoś więcej będzie wiedział na ten temat ale ja skłaniałbym się do poczekania na FC 6... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j-23 Napisano Październik 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2006 Komputer z VOBIS? Też walczyłem. Próbowałem KUBUNTU, UBUNTU, CentOS, Fedora, Knoppix, Suse i kicha. Żadna dystrybucja nie widzi twrdego dysku. Poddałem się. Kupiłem twardy dysk PATA podłączyłem i właśnie leci instalka FEDORY 5. I zamiasta GRUB'em będę boot'ował BIOSEM LINUX/WINDOWS Tak to już jest, jak się przesadzi ze zbyt nowym sprzętem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koval_blazej Napisano Październik 3, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2006 Nie, nie Vobis. Własnoręczny składak. Gdybym miał kilka tysiecy wiecej to ten sprzęt bylby jeszcze nowszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koval_blazej Napisano Październik 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2006 Zdaje się, ze mój komp w ogóle jest jakiś antylinuksowy: Can't find KNOPPIX filesystem, sorry. Coś podobnego przy kororze Ktoś ma jakiś pomysł w czym moze tkwic problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
**Marcin Napisano Październik 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2006 przestaw kontroler sata z raid na ide w biosie...jesli nie masz tego ustawienia wcisnij ctrl+F1 lub alt+F1 zobaczysz opcje które wczesniej byly ukryte...jesli nadal nie będzie zaktualizuj najpierw bios programem "@bios" (powinien byc na płycie ze sterownikami od płyty głównej). Po przestawieniu nie bedzie problemu- jesli rzeczywiście winny jest tu kontroler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koval_blazej Napisano Październik 5, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2006 Podłączyłem tutaj zwykły dysk ATA (SATA wyjąłem) i nic nie pomogło, wiec wersja z kontrolerem mało prawdopodobna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Październik 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2006 Poczekaj na FC6. Pewnie będzie więcej sterowników. A może ruszy? [ot] gdybym ja miał to "coś", to by to już za oknem było. [/ot] http://suseforums.net/lofiversion/index.php/t22963.html nie jesteś sam. google też jest z tobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperix Napisano Październik 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2006 Witam!! Posiadam ten sam problem. Po zbootowaniu płytki, po chwili pojawia się komunikat o wyborze źródła z którego chcę zainstalować Fedorę. Jednak na co bym nie kliknął zawsze wyświetla, że nie obsługuje czy coś podobnego. Moja konfiguracja to MSI P965, Intel Core 2 Duo, dysk na SATA II 250 GB WD. Próbowałem ściągać z netu jakieś sterowniki dla kontrolera JMicron ale żadne nie dawały pozytywnego rezultatu Jaka schiza...nie chce się instalować na nowym sprzęcie. Pozdrawiam Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koval_blazej Napisano Październik 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2006 Zdaje się że jest to problem z chipsetem P965 (wymagany do tych procków) i jego obsługa przez kernel. Jest nadzieja, ze FC6 będzie już działać (słyszałem, ze Mandriva 2007 działa na tych procesorach, a ma starszy kernel niz bedzie w FC6) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperix Napisano Październik 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2006 No wlasnie za bardzo tez ta Mandriva nie dziala bo probowalem ja instalowac No i krótka mówiac jest DO D... :/ Pozdrawiam Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koval_blazej Napisano Październik 24, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2006 Moge już (z wielkim zadowoleniem) potwierdzic, że FC6 bezproblemowo działa na Intel Core 2 Duo i P965. ciągaj i ciesz się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewido Napisano Październik 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2006 Moge już (z wielkim zadowoleniem) potwierdzic, że FC6 bezproblemowo działa na Intel Core 2 Duo i P965. ciągaj i ciesz się Mam nadzieje bo tez mam ten problem co Wy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryush1024 Napisano Październik 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2006 Super, że niektórym chodzi ale moja konfiguracja to Intel DQ965GF;P4-3,06GHz;2X250GB Seagate Barracuda 7200.10; DVD-RW LG - i podobna sytacja po wybraniu isntalacji z Cd-romu - prosi o sterowniki lub każe wybrać z listy - efekt : żaden nie współpracuje... Pomocy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperix Napisano Październik 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2006 Taaa....zainstalowało się bez problemu, ale gorzej z uruchomieniem...grub się uruchamia ale w trybie jakimś tekstowych, przeglądam forum ale nic nie moge nadal poradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi