bob101 Napisano Październik 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2006 Witam:) Mam kolejny problem. Tym razem dotyczy pakietu OpenOffice. Więc tak: 1. Ściągnąłem plik: OOo-2.0.3-1-rpm-linux-ux.pl.tar.bz2 2.Rozpakowałem go: tar xvf OOo-2.0.3-1-rpm-linux-ux.pl.tar.bz2 3.W katalogu OpenOffice.ux.pl-2.0.3-1/RPMS wykonałem komende: rpm -Uvf openoffice* by zainstalować wszystkie pakiety. 4.Gdy już skączył próbuje uruchomić i nie działa,(soffice, OpenOffice -writer <- komendy nie działają) -Sprawdzałem, w katalogu domowymn nie ma ./office -w katalogu /usr/share /usr/lib <-także nie ma nic z Oofice Sprawdzałem liste zainstalowanych pakietów yum-em i wszystko jest. wieciem może w czym problem? dzięki - pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2006 Ten wątek powinien byc w dziale Programy... 3.W katalogu OpenOffice.ux.pl-2.0.3-1/RPMS wykonałem komende: rpm -Uvf openoffice* Ten parametr -f został źle użyty. 4.Gdy już skączył próbuje uruchomić i nie działa,(soffice, OpenOffice -writer <- komendy nie działają) Co znaczy nie dzialają? -Sprawdzałem, w katalogu domowymn nie ma ./office -w katalogu /usr/share /usr/lib <-także nie ma nic z Oofice Tak się nie sprawdza czy dane pliki są zainstalowane. Wydajesz polecenie: rpm -ql nazwa_pakietu Przegrepuj przez bin to będziesz wiedział gdzie są pliki wykonywalne. O ile dobrze pamiętam, to wersja z ux.pl instaluje się w /opt (głowy nie dam sobie obciąc, bo używałem baaardzo dawno - fedorowa wersja mi wystarcza). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Październik 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2006 Ehem..... Po co ci wersja Ux.pl tak w ogóle? Ta z repo jest przecież uszyta dla Fedory, to chyba lepsze wyjście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi