Skocz do zawartości

D-link 520+

piotrekxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Nie idzie (_wogole_ → w ogóle) ORT nie widzi mi teog ndiswrappera po wpisaniu system-config-network. Probowalem zrobic wedlug nowego opisu wywalilem wszystko tamta i efekt taki:

ściągnałem jądro

2.6.17 kernel-smp-2.6.17-1.2187_FC5.stk16.i686.rpm

i kernel-smp-devel-2.6.17-1.2187_FC5.stk16.i686.rpm.zip

Gdy wpisuje rpm -qa |grep kernel pojawa mi się:

kernel-smp-devel-2.6.17-1.2187_FC5.stk16

kernel-2.6.15-1.2054_FC5

kernel-smp-2.6.17-1.2187_FC5.stk16

I teraz gdy chce zianstalować ndiswrapper i kmod wpisuje:

rpm -ivh ndiswrapper-1.18-1.lvn5.i386.rpm kmod-ndiswrapper-kdump-1.18-2.2.6.17_1.2187_FC5.i686.rpm

Wywala mi błąd:

ostrzeżenie: ndiswrapper-1.18-1.lvn5.i386.rpm: Nagłówek V3 DSA signature: NOKEY, key ID a109b1ec

błąd: Niespełnione zależności:

kernel-i686 = 2.6.17-1.2187_FC5kdump jest wymagany przez kmod-ndiswrapper-kdump-1.18-2.2.6.17_1.2187_FC5.i686

Próbwałem też z innym kmodem ale to samo Wszystko robie na jądrze 2.6.17. Co mam zrobić ?? Które wersja ndiswrapper i kmod ndiswrapper będzie dobra pod to jądro ?? http://rpm.livna.org/fedora/5/i386/

A może mam wgrać inne jądro jeśli tak to które i jak wywalaić to jądro 2.6.17 ?? Czekam na odp.

EDIT

yum użyć nie mogę bo nie mam połączenia z internetem. Moja karta to D-link DWL 520+ a procesor Intel Pentium III 500Mhz.

• 1 month later...

Mój trzeci linux w życiu. Nowiuśki Fedora 6 na jednordzeniowym procu. Zainstalowany praktycznie ze wszystkim, bo chcę się głównie uczyć. No i....... DWL-520+..... Najpierw ndiswrapper. Chce pełno innych pakietów. Jeden za drugim się sypią. Jeszcze się z tym pobawię. ACX100...... Błąd przy make'u po dodaniu sterów do drzewa jądra. Brak reguł do wykonania czegoś w init/main.o. Chyba coś nie tak z tym jądrem, bo już mi sprawiał problemy przy jakiś dowiązaniach (chyba ma gdzieś 686, zamiast 586). Przy NVIDIA też nie chciał współpracować. Co można zrobić? Tylko nie mówcie mi yum cośtam, bo ten DWL, to moje okno na świat i internet. Muszę, cholera, co chwile skakać na winde, żeby ściągnąć pakiet/binarkę. Proszę o pomoc, bo już 2 noce się z nim męczę i nic :/

Tjaaaaa... OK. Mam nowe jądro i nie mam chyba żadnych dowiązań. O ile ndiswrapper odpalany bezpośrednio z /usr/sbin/ coś zapakował, to modprobe (też bezpośrednio) już go nie widzi. Niby jestem krok dalej, ale nadal nie śmiga :(