excalibur Napisano Październik 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2006 Witam, pewnie mnie ukamienujecie bo problem sie juz powtarzal (...) Mianowicie mam do Was pytanie bazuje na fc4 i win. XP przy odpaleniu kompa, system startowy fedory pyta sie czy odpalic FC czy OTHER (czyli winda)-wszystko to poprzedza wciśniecie spacji. wczoraj kupilem nowa klawiature, od starej rozni sie tylko tym ze jest styleZzZ i nie pod sp2 tylko usb ale mniejsza oto. Gdy po uruchomieniu kompa wciskam spacje w celu wyświetlenia okna wyboru pomiedzy tymi dwoma systemami nic sie nie dzieje, takjakbym w ogole tej spacji nie wciskał. I Fedora uruchamia sie automatycznie. Wtedy musze podpinac starą klawe (a troche to uciążliwe jest). I pytanie do Was, bo wydaje mi sie ze moze bios ma cos z tym wspolnego, czy da sie ustawic aby to windows a nie fc uruchamial sie automatycznie? I dlaczego ta spacja (czy tez dowolny klawisz nie dziala)! pzr. 4 linux cheat ! xO! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enter1 Napisano Październik 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2006 Witam Musisz uaktywnić w biosie komputera wsparcie dla klawiatury usb. Położenie zakładki z tą opcją jest bardzo różne i dlatego tutaj Ci wiele nie pomogę. Generalnie szukaj czegoś w stylu: USB keyboard support. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
excalibur Napisano Październik 3, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2006 no tak biosy sie rożnią ;-) thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Październik 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2006 Pozostałe odpowiedzi możesz wyedytować /boot/grub/grub.conf 1. Uaktywnienie menu gruba: usuń wpis hiddenmenu 2. Automatyczny wybór systemu: default=x gdzie x oznacza numer kolejny (liczony od 0) wpisów w menu (wybór jądra lub innego systemu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi