ginger Napisano Październik 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2006 Witam! Jestem nowy nie tylko na tym forum ale takze w fedorze. Wczesniej miałem do czynienia z Debianem, oraz z Ubuntu. Chciałem jednak wyprobowac słynna Fedore, lecz juz na poczatku mnie zniechecila do jej poznania. Otoz mam Fedore Core 5. Z internetem lacze sie po kablu poprzez połaczenie PPPoE. W wyzej wymienionych dystrybucjach wystarczylo zainstalowac pakiet pppoeconf, uruchomic go i skonfigurowac. Internet po tym zabiegu pieknie chodzil. Na Fedorze mam zainstalowany pakiet rp-pppoe-3.5-31 i kiedy uruchamiam komende pppoe-setup, bash twierdzi, ze takowej nie zna. Adsl-setup tez jest dla niego obcy. Coz poczac? Chcialbym poznac ta dystrybucje, lecz bez dostepu do swiata bede musial wybrac cos innego. Szukałem juz odpowiedzi na innych forach, FAQ, dokumentacjach lecz bezskutecznie. Prosze uzytkownikow forum o rychła pomoc Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Październik 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2006 yum provides pppoe\* ppp.i386 2.4.3-6.2.1 core Matched from: /usr/lib/pppd/2.4.3/rp-pppoe.so /usr/share/doc/ppp-2.4.3/README.pppoe /usr/sbin/pppoe-discovery rp-pppoe.so rp-pppoe.i386 3.5-31 core Matched from: /usr/share/doc/rp-pppoe-3.5/configs /usr/share/doc/rp-pppoe-3.5 /usr/share/doc/rp-pppoe-3.5/adsl-init /usr/share/doc/rp-pppoe-3.5/adsl-setup /usr/share/doc/rp-pppoe-3.5/LICENSE /usr/share/doc/rp-pppoe-3.5/adsl-status /usr/share/doc/rp-pppoe-3.5/adsl-connect /usr/share/doc/rp-pppoe-3.5/adsl-stop /usr/share/doc/rp-pppoe-3.5/adsl-start /etc/ppp/pppoe-server-options /sbin/pppoe-server /sbin/pppoe-relay /sbin/pppoe /sbin/pppoe-sniff /usr/share/doc/rp-pppoe-3.5/configs/firewall-masq /usr/share/doc/rp-pppoe-3.5/configs/firewall-masq.ipchains /usr/share/doc/rp-pppoe-3.5/configs/firewall-standalone /usr/share/doc/rp-pppoe-3.5/configs/pppoe-server-options /usr/share/doc/rp-pppoe-3.5/configs/firewall-standalone.ipchains /usr/share/doc/rp-pppoe-3.5/configs/pap-secrets /usr/share/doc/rp-pppoe-3.5/configs/pppoe.conf /usr/share/man/man8/pppoe.8.gz /usr/share/man/man8/pppoe-sniff.8.gz /usr/share/man/man8/pppoe-relay.8.gz /usr/share/man/man8/pppoe-server.8.gz /usr/sbin/pppoe-sniff /usr/sbin/pppoe-relay /usr/sbin/pppoe-server /usr/sbin/pppoe /usr/share/man/man5/pppoe.conf.5.gz config(rp-pppoe) = 3.5-31 rp-pppoe = 3.5-31 a jak twierdzi ze nie ma komendy to loguj sie przez su - (krestka jest BAAARDZO wazna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi