davidd Napisano Październik 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2006 Witam! Proszę o wyrozumiałość!!!!!!!! Nie jestem bardzo biegły. Posiadam lap.Asus A3N i FC 4 (Kernel 2.6.11-1.1369_FC4) i mam problem z kartą wifi. Konfigurator sieci (pod X gnome) widzi kartę (PRO/Wireless 2200BG) jako zwykłą katę sieciową a nie wifi,co wiąże się brakeim możliwości jej konfiguracji. Nie mam możliwości upgrad'u do wyższego jądra z powodu komercyjnego programu Magnat firmy Parasoft Dystrybucja ([[/color]b]BRAK WSPARCIA[/b] !!! jakieś problemy między fontami lat2a-a16 a UTF), więc muszę pozostać z tym jajkiem). Jak rozwiązać ten problem Pomocy!!! rozwiązanie lub odnośnik (byle po polskiemu) . POMOCY !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2006 Posiadam lap.Asus A3N i FC 4 (Kernel 2.6.11-1.1369_FC4) i mam problem z kartą wifi. Konfigurator sieci (pod X gnome) widzi kartę (PRO/Wireless 2200BG) jako zwykłą katę sieciową a nie wifi,co wiąże się brakeim możliwości jej konfiguracji. Firmware wgrany? http://rpm.livna.org/fedora/4/i386/ http://ipw2200.sourceforge.net/firmware.php Nie mam możliwości upgrad'u do wyższego jądra z powodu komercyjnego programu Magnat firmy Parasoft Dystrybucja To Cię ucieszę -- nie musisz też instalowac tych sterowników Jajko 2.6.11 jest tak dziurawe, że szkoda podłączac komputer do sieci. jakieś problemy między fontami lat2a-a16 a UTF Przecież te fonty, jak sama nazwa wskazuje, przystosowane są tylko do ISO-8859-2... Po co w ogóle zmieniałeś fonty w systemie? W standardowej konfiguracji wszystko jest poprawnie zronione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Październik 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2006 Jajko 2.6.11 jest tak dziurawe, że szkoda podłączac komputer do sieci. ja jakos widze full serwerow na uptime-project z 2.4.16 do 2.4.18 z uptime po kilka miesiecy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2006 ja jakos widze full serwerow na uptime-project z 2.4.16 do 2.4.18 z uptime po kilka miesiecy Moi koledzy też mieli takie uptime'y, ale jak sobie potem popatrzyli do /tmp co tam mają, to od razu był reinstal ;-) To tylko kwestia przypadku czy ktoś Ci się włamie czy nie. Kiedyś mi się nudziło i poszukałem co lepszych błędów w jajkach od 2.4.26 do 2.4.32 -> http://groups.google.pl/group/pl.comp.os.l...55347b1890040ea Od 2.4.18 do 2.4.26 jest ponad dwa lata czasu, więc sobie można resztę wyobrazic ;-) Nie mówię oczywiście o dystrybucyjnych jajkach jakie są np w RHEL 3 (2.4.21), bo tam są backportowane patche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davidd Napisano Październik 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2006 Dziękuje za pomox w wifi teraz już działa(głupi byłem, jestem i pewnie zostanę), jeszcze wolno ale może damradę.Przepraszam za pytanie. Co do fontów to aplikacja której używam (pod konsolą tekstową program "Magnat") wymaga lat2a-16. Z nowymi jajkami już na starcie znikają ogonki przy wpisie /etc/sysconfig/i18n: LANG="pl_PL" SUPPORTED="pl_PL:pl" SYSFONT="lat2a-16" i jest kupa bo giną ogonki (te ustawienia wymaga producent aplikacji) w konsoli i aplikacji. I jak tu zaradzić by na nowych jajkach działało lat2a-16. Przepraszam że nudzę ale mam problema. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2006 Co do fontów to aplikacja której używam (pod konsolą tekstową program "Magnat") wymaga lat2a-16. Nie wiem czy wymaga tych fontów czy tylko kodowania ISO-8859-2. Tak swoją drogą to proponowałbym zjechać z góry na dół programistów tego programu -- lata 90-te dawno się skończyły i teraz większość dystrybucji przeszła na UTF-8 (Ubuntu, Mandriva, OpenSUSE, Red Hat, Fedora, przyszły Debian, itd.) Z nowymi jajkami już na starcie znikają ogonki przy wpisie /etc/sysconfig/i18n: LANG="pl_PL" SUPPORTED="pl_PL:pl" SYSFONT="lat2a-16" Przywróć standardowe ustawienia: LANG="pl_PL.UTF-8" SYSFONT="latarcyrheb-sun16" a ten program uruchamiaj w taki sposób: LANG=pl_PL luit Magnat lub luit -encoding 'ISO 8859-2' Magnat To działa w przypadku ekg, więc tu też powinno pomóc. Jeśli zadziała, to wywal FC4 i zainstaluj FC5 lub FC6 jak wyjdzie. FC4 od ponad dwóch miesięcy nie ma już wsparcia i repozytoria przestają wydawać do niej pakiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi