Skocz do zawartości

Madifi+wpa_supplicant+wpa

thornag

Rekomendowane odpowiedzi

WItam

Po dwoch dniach szukania w koncu powaznie sie poddaje i mam nadzieje ze tutaj udzielicie mi wskazowek :)

Posiadam karte wifi z chipsetem Atheros, zainstalowalem sterowniki Madwifi (jak w tutorialu z fedoraforum.org) idac tym samym tropem trafilem na tutorial do wpa_supplicant, skonfigurowalem wszystko tak jak kazali, udalo mi sie uruchomic wpa_gui, no ale dalej mam klocki :) Na routerze Session Broadband jest wlaczone, (_napewno_ → na pewno) ORT wpisalem prawidlowe WPA :). Na screenshocie zamieszam stan tego wszystkiego na teraz, jesli potrzeba wiecej diagnostyki napiszcie prosze jak ja podac (zapomnialem napisac ze kompletnie nowy jestem jesli o Linuxy chodzi :))

IPB Image

• 1 month later...

Ciekawi mnie czy w koncu odpaliles tego supplicanta ? Tam gdzie mialem z nim doczynienia jakos jak dawal kluczyk to wywalal essid i do skutku sie wprowadzalo essid i odpalalo supplicanta az równoczesnie interfejs sieci zobaczy essid i kluczyk, nie bylo to jeszcze równoznaczne z odpaleniem sieci bo dhcp trzeba bylo podniesc jeszcze ale poszlo.