dudziniak Napisano Październik 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2006 Witam Mam problem jak w temacie. Kernel 2.6.9 , bluetooth zintegrowany(nie przez usb). Mam zainstalowane moduly bluez-pin, bluez-utils. Prosze o pomoc bo skonczyly mi sie pomysly oto pare logow hciconfig -a hci0: Type: USB BD Address: 00:10:C6:60:09:4E ACL MTU: 192:8 SCO MTU: 64:8 UP RUNNING PSCAN ISCAN RX bytes:2541 acl:0 sco:0 events:189 errors:0 TX bytes:1492 acl:0 sco:0 commands:57 errors:0 Features: 0xff 0xff 0x8f 0x78 0x18 0x18 0x00 0x80 Packet type: DM1 DM3 DM5 DH1 DH3 DH5 HV1 HV2 HV3 Link policy: RSWITCH HOLD SNIFF PARK Link mode: SLAVE ACCEPT Name: 'beta-0' Class: 0x120104 Service Classes: Networking, Object Transfer Device Class: Computer, Desktop workstation HCI Ver: 1.2 (0x2) HCI Rev: 0x4f2 LMP Ver: 1.2 (0x2) LMP Subver: 0x4f2 Manufacturer: Cambridge Silicon Radio (10) jak wpisze hcidump, a nastepnie wlacze hcitool scan , mam nastepujacy log HCI Command: Inquiry (0x01|0x0001) plen 5 > HCI Event: Command Status (0x0f) plen 4 > HCI Event: Vendor (0xff) plen 7 > HCI Event: Vendor (0xff) plen 7 > HCI Event: Vendor (0xff) plen 7 > HCI Event: Vendor (0xff) plen 7 > HCI Event: Vendor (0xff) plen 7 > HCI Event: Vendor (0xff) plen 7 > HCI Event: Vendor (0xff) plen 7 > HCI Event: Vendor (0xff) plen 7 > HCI Event: Vendor (0xff) plen 7 > HCI Event: Vendor (0xff) plen 7 > HCI Event: Inquiry Complete (0x01) plen 1 > HCI Event: Vendor (0xff) plen 7 dmeseg |grep Blue bash: dmeseg: command not found [root@beta client]# dmesg |grep Blue Bluetooth: Core ver 2.6 Bluetooth: HCI device and connection manager initialized Bluetooth: HCI socket layer initialized Bluetooth: HCI USB driver ver 2.7 Bluetooth: L2CAP ver 2.4 Bluetooth: L2CAP socket layer initialized Bluetooth: RFCOMM ver 1.3 Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized Bluetooth: CMTP (CAPI Emulation) ver 1.0 Bluetooth: HCI UART driver ver 2.1 Bluetooth: HCI H4 protocol initialized Bluetooth: HCI BCSP protocol initialized Bluetooth: HIDP (Human Interface Emulation) ver 1.0 Bardzo prosze o pomoc PZDR Dudziniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2006 Mam problem jak w temacie. Kernel 2.6.9 Niech zgadnę -- niezaktualizowana FC-3? Szanse, że ktoś Ci pomoże są raczej nikłe. Od tamtej wersji poprawiono pierdyliard błędów, więc podawanie przyczyny co może byc powodem problemu jest jak wróżenie z fusów. Radzę sprawdzic na FC6 (wyjdzie na dniach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi