byniu85 Napisano Październik 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2006 Muszę uczyć się programu o nazwie 3D Studio Max, a nie chce specjalnie instalować Windy tylko po to żeby ten program zainstalować. Z tego co widzę cięźko jest z tym programem na linuksie. Co wejde na jakieś forum bądź stronę znalezioną w google jest napisane, że nie da uruchomić czy naprawdę muszę instalować winde? Tak już wiem jakie będą głosy =>"używaj Blendera" bądź inne tego typu i już odpowiadam na to: NIE DA RADY MUSI BYĆ 3DSMAX Nie interesuje mnie też pregramy typu Vmware (mam poprostu za słabego kompa) Myślałem o wine i cededze, ale nie wiem jak to się ma, bo jak juz wcześniej wspomniałem ludzie piszą na forach, że nie da rady Sam też kombinuję narazie na wine, jeżeli nic nie zdziałam przerzucę się na cedegę tylko nie wiem czy jest sens Co o tym myślicie? A może ktoś pomoże (może ktoś uruchomił) Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na Wasze wypowiedzi i może podpowiedzi Dzieki z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Październik 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2006 Myślałem o wine i cededze, ale nie wiem jak to się ma, bo jak juz wcześniej wspomniałem ludzie piszą na forach, że nie da rady Sam też kombinuję narazie na wine, jeżeli nic nie zdziałam przerzucę się na cedegę tylko nie wiem czy jest sens Wedlug mnie szkoda kombinowac, jesli odrzucasz VMWare. Jesli chodzi o wine i cedege to BARDZO cienko to widze. 3ds max to bardzo potezne narzedzie. Jesli nawet uda Ci sie odpalic poprzez emulacje to smiem watpic w jego stabilnosc oraz wygode pracy. Wedlug mnie pozostaje Ci instalacja windy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Październik 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2006 Zmartwie cię.... Mój znajomy próbował odpalić 3DSmax pod Mandrivą i była kapa. Wgrał więc Windows 98, a potem.... Windows XP, bo nawet na 98 to bydle nie chodzi. IIWY próbowałbym dłuuuugo z wine'ami wszelkimi, ale z punktu widzenia oserwatora mam wrażenie, ze nic z tego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byniu85 Napisano Październik 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2006 Jak narazie nie napawacie mnie optymizmem, poczekam do jutra - więcej ludzi przejrzy forum i może odp. Windows XP, bo nawet na 98 to bydle nie chodzi. na pewno nie XP bo tego nie ścierpie Windowsa 2000 najbardziej lubiłem był najstabilniejszy z rodziny Windows choć nie wiem jak sie zachowywał NT ale to nie ważne. Nio to coś mi się widzi, że jutro instalacja W2k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KozaCk Napisano Październik 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2006 Mi się udało postawić 3d maxa na wine ... i strasznie wysypywał się na oknach ortogonalnych, widok był momentami przekłamany. Jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest vmware i ustawienie w maxie rendera na software. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Październik 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2006 blender eksportuje/importuje .3ds Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi