latino-ino Napisano Październik 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2006 Witam, Mam chyba dość banalne jak dla Was pytanie, a mianowicie chodzi o to jak mogę sprawdzić aktualne obciążenie łącza internetowego w Fedorze? Chodzi mi o prędkość zarówno wysyłania jak i ściągania danych. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2006 gkrellm iptraf ibmonitor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Październik 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2006 Możesz też pobawić sie w theam'y superkaramby. A jeżeli masz problem z prędkością np ładowania się stron, generalnie rozwiązywania dns'ów to odinstaluj sobie ipv6: W Firefoxie: about:config zamieniasz network.dns.disableIPv6 Standart boolean false na true W systemie dodaj do /etc/modprobe.conf.local linijke install ipv6 /bin/true Po reboocie powinno działać i szybciej śmigać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Październik 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2006 jak mogę sprawdzić aktualne obciążenie łącza internetowego w Fedorze? Chodzi mi o prędkość zarówno wysyłania jak i ściągania danych. ja uzywam aplleta gnome Network Monitor (netspeed monitor) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2006 Po reboocie powinno działać i szybciej śmigać Tylko w przypadku, gdy ktoś nie ma adresu IPv6 (chodzi mi o global scope a nie local) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Październik 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2006 Tylko w przypadku, gdy ktoś nie ma adresu IPv6 (chodzi mi o global scope a nie local) Tak tylko, że adresy typu ipv6 nie są dziś w powszechnym użyciu więc strata będzie żadna a jednoczesny przyrost prędkości znaczny ponieważ obsługa ipv6 jak na razie znacząco spowalnia proces rozwiązywania ;P Jest to chyba najlepsze rowiązanie wziąwszy pod uwagę fakt, że nie ma tak naprawdę rozwiązania (przynajmniej nie jest mi ono znane ) np problemu stąd http://forum.fedora.pl/Resolvconf-t11821.html na który się natknąłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi