lolek1984 Napisano Październik 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2006 Mam problem z uruchomieniem karty ASMAX wireles PCI 511g w FC5. Próbowałem z ndiswrapperem i niestety nie udało mi się. Wyglada to tak że niby jest widoczna karta po wpisaniu ndiswrapper -l jest obecna niestety już iwlist wlan0 scan lub iwconfig wlan0 essid <essid mojej sieci> nie działa. A i nie mam dostępu do sieci pod linuxem ponieważ mam połączenie właśnie przez tą kartę. Porszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Październik 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2006 lspci i zobacz na jakim chipie to codzi. Z tego co m iwiadomo to są drivery dla asmaxa do (_linuxa_ → Linuksa) ORT. I nie korzystaj z ndiswrappera - jest z nim więcej kłopotów niż korzyści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Październik 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2006 Kożystam z ndiswrappera już długo, od kiedy standard g się pojawił. Wcale nie jest taki zły i ma pewną zaletę, działa i to jeszcze w standardzie g z pełnym wsparciem dla WPA i tym podobnych. Może nie jest on super stabilny i niezawodny ale działa w miarę sprwnie i nie sprawia większych problemów. TUTAJ masz napisane jak się obsłużyć ndiswrapperem a TUTAJ jak uruchomić szyfrowanie WPA, które jest dostępne w standardzie g a ty masz takowy chyba Z ndiswrappera kożystałem pod : -Fedora 2,3 -PLD -Gentoo -Ubuntu -Debianem Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek1984 Napisano Listopad 6, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2006 Ja też korzystałem wcześniej z ndiswrappera pod FC4 wtedy nie miałem żadnych problemów ale taż na innej karcie D-link. TUTAJ jak uruchomić szyfrowanie WPA, które jest dostępne w standardzie g a ty masz takowy chyba Nie mam szyfrowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2006 Nie odpowiadasz na pytania. Na jakim chipsecie jest ta karta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi