Skocz do zawartości

Neostrada Pada Podczas ściagania P2p

Mati_17

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nurtuje mnie ostatnio dość poważny problem, a mianowicie podczas włączenia jakiegokolwiek programu do wymiany p2p (najczęściej do ściagania torrentów) np. Azureus, Ktorrent, Bittorrent po chwili zasysania pliku wywala mi neostradę.

W pewnym momencie transfery spadaja do zera i po wpisaniu polecenia ifconfig nie wyświetla mi połączenia z neo, i tak za każdym razem. Jak ściągam cokolwiek protokołem FTP albo HTTP to takie jaja sie nie dzieją, nawet ograniczenie transferu w programach nie pomaga.

Podobne rzeczy zdarzały mi sie kiedyś na Windowsie z powodu ograniczenia ilości jednoczesnych połączeń.

Czym to może bys spowodowane i jak pozbyć sie tego problemu.

• 3 months later...

zabezpieczenie przed obecna nagonka na uzytkownikow p2p w polsce.

A to ciekawe, na jakiej to podstawie? Co Oni takiego złego zrobili? Sieci P2P zawierają mnóstwo "informacji", które w żaden sposób nie naruszają prawa, choć są też i takie. To tak jak z mężczyznami, każdy ma przy sobie potencjalne narzędzie przestępstwa, czy jednak należy ich profilaktycznie pozamykać?

podczas włączenia jakiegokolwiek programu do wymiany p2p (najczęściej do ściagania torrentów) np. Azureus, Ktorrent, Bittorrent po chwili zasysania pliku wywala mi neostradę.

Hmm... może tunelowanie pomoże? Sprawdź co się wtedy stanie, port: 80 i 21.

Co do aMule to u mnie śmiga aż miło. Popytaj na ich forum (anglojęzyczne), powinni lepiej wiedzieć.

Pozdro!

Witam

Nurtuje mnie ostatnio dosc powazny problem, a mianowicie podczas wlaczenia jakiegokolwiek programu do wymiany p2p (najczesciej do sciagania torrentów) np. Azureus, Ktorrent, Bittorrent po chwili zasysania pliku wywala mi neostrade.

Ustalmy najwazniejsza sprawe: masz jakiegos nieszczesnego ST na USB? Jesli tak, to nie ma co dalej szukac - problem znany i wielokrotnie opisywany (takze tu na forum).

W skrocie

[1] software: limit jednoczesnych polaczen, limit polaczen oczekujacych, limit transferu...

[2] hardware: zalecane podlaczenie do USB 1.1 (jesli masz 2.0 to problemy bardzo prawdopodobne), podlacz modem pod inny port USB (najlepiej ten na plycie a nie na dodatkowym sledziu / nie ten wyprowadzony gdzies na obudowe itp) jak najkrotszym kablem przyzwoitej jakosci i jako jedyne urzadzenie na tym kanale kontrolera...

@Gryhild - sciagasz pod linuksem na partycje ext3? Nie konczy Ci sie tam miejsce / uzytkownik nie ma quoty/limitu? Swoja droga, to amule ostatnio jest jakis niedorobiony...

Pozdro

• 1 month later...

Witam

Miałem modem Sagem Fast 800 podłączony do huba USB, bo na płycie głównej mam tylko 2 porty. Po wypięciu modemu z huba i wpięciu do portu na płycie automatycznie zniknęły problemy z rozłączaniem internetu :rolleyes:

Zastanawia mnie tylko dlaczego tak się działo, wszystko chodziło dobrze, do momentu włączenia klienta sieci torrent, potem ciągłe rozłączanie.