Skocz do zawartości

Nvidia

pysiak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zainstalowalem pakiety od livna nvida i po restarcie mam 8000x600 jak uzyskac wiecej przy 100 hz w pliku xorg.conf nie mam w ogole rzadnych parametrow dotyczacych rozdzialki i odswiezania niech ktos pomoze :) gdzie to sie zapisuje zdawalo mi sie ze w xorg ale tam nic nie ma. BTW podajcie mi komende na to aby mi napisalo dokladnie nie pamietam jak np. chce miec 1024x768 w 100 Hz byla taka komenta co podawala co trzeba wstukac w xorg aby miec takie ustawienia :) z gory dzieki

nowe wersjie xorga mają nieco okrojonego xorg.conf. Co nie przeszkadza żeby dopisać swoje wartości.

man xorg.conf

xorg.conf

no i nieśmiertelne szukaj

Ale najlepiej pogooglaj sobie za przykładowymi plikami xorg.conf, a wtedy bez problemu załapiesz co i jak dopisać /etc/X11/xorg.conf

W plik /etc/X11/xorg.conf wklep parametry monitora. Najlepiej wybrac z listy przy system-configure-display typ monitora. Ja mam ledwo 60 Hz (taki zlom ;-( ) i w xorg mam tak (sekcja monitor):

Section "Monitor"
    Identifier   "Monitor0"
    VendorName   "Monitor Vendor"
    ModelName    "Sony SDM-HS53"
    DisplaySize  300    230
    HorizSync    28.0 - 49.0
    VertRefresh  57.0 - 63.0
    Option        "dpms"
EndSection

Wartosc odswiezania H i V przepisz z instrukcji (u mnie zakresy f wykryte przez system, który z reszta niezle akurat monitorki wykrywa).

/edit/ /ot/

Exbros jak nie spisz o tej porze, to zdrówko, mam tu male ptifko :)

/edit/ /ot/

Akurat tez sasiad polecial do englii...