koko Napisano Październik 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2006 Posiadam laptopa i chciałbym kontrolować moją prędkość procesora. Nie wiem niestety czy jest jakiś applet do panelu, który mógłby mi to umożliwić. Pod gnomem widziałem coś takiego, a w KDE? Jeżeli jest, to w jakiej paczce się znajduje? Posiadam FC6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Październik 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2006 superkaramba ? ewentualnie sam napisz cat /proc/cpuinfo | grep "cpu MHz" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Październik 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2006 cat /proc/cpuinfo | grep "cpu MHz" Zalezy jeszcze co autor posta rozumie pod pojeciem kontroli?... Jesli obserwowanie to ok, ale jesli zmiane tej czestotliwosci to samo cat | grep nie wystarczy... (a sadzac z tematu posta chodzi mu raczej o zmiane ) Dla mnie kontrola to raczej posiadanie wplywu a nie tylko obserwacja Sorki, naprawde sie nie czepiam - chcialbym tylko skonkretyzowac pytanie... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavik Napisano Październik 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2006 moze to? Aplet KCPUFREQ dla KDE edit: Dodatkowo poszukaj informacji o demonie cpufreq, kacpid, speedstep(intel), acpi-cpufreq, cpufreq_ondemand pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Październik 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2006 exbros masz racje pomyślałem troche w swoich kategoriach - u mine wszystko śmiga bez zarzutów i nie potrzbeuje zmieniać z ręki prędkości proca, sam się dostosowywuje w zależności od obciążenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi