sparky Napisano Sierpień 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2004 jako ze mam problemy z odpaleniem neostrady pod fc i wiele osob radzi najnowsze sterowniki eagle-usb-1.9.8 musze miec do swojego jadra pakiet kernel-headers. konkretnie 2.4.22-1.2115.nptl gdzie to znalezc? szukam i szukam i jakos mi nie idzie to szukanie.... sparky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Sierpień 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2004 Cos mi się kojarzy, że jak używałem FC1 to coś takiego widziałem w apt, konkretnie w synapticu, ale nie pamiętam , z którego repozytorium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sparky Napisano Sierpień 19, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2004 zeby zassac cos synapticem/apt'em musze odpalic net - a tego odpalic nie moge poki nie zassam wspomnianego pakietu:) ehhh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2004 musze miec do swojego jadra pakiet kernel-headers. konkretnie 2.4.22-1.2115.nptl Hmm... Chodzi o glibc-kernheaders czy pliki nagłówkowe jądra (paczka kernel-source)? Najlepiej gdybyś od razu zainstalował nowsze jądro, bo po aktualizacji będziesz musiał na nowo kompilować sterowniki... http://mirror.hiwaay.net/redhat/fedora/lin...updates/1/i386/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sparky Napisano Sierpień 20, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2004 Juz wiem ze chodzi o glibc-kernheaders. Tylko op instalacji nie powstaje /usr/src/kernel-headersXXXXx (jak w innych distro) tylo /usr/include - o ile dobrze mysle. w kazdym razie nic to nie dalo - zainstalowalem sterowniki do Sagema eagle-usb-1.9.8 i dalej polaczenia nie moge zlapac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2004 Juz wiem ze chodzi o glibc-kernheaders. Tylko op instalacji nie powstaje /usr/src/kernel-headersXXXXx (jak w innych distro) tylo /usr/include - o ile dobrze mysle. No to Ci chyba jednak brakowało kernel-source... Podaj lepiej linka do tego opisu. w kazdym razie nic to nie dalo - zainstalowalem sterowniki do Sagema eagle-usb-1.9.8 i dalej polaczenia nie moge zlapac A skompilowały się w ogóle poprawnie skoro nie miałeś nagłówków jądra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi