freezer Napisano Październik 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2006 Kiedy próbuje zainstalować system FC6 to zaraz przy próbie botowania z płyty system zatrzymuje się i zamiera przy jednym z napisów Scanning for PnP Cards ... Czy ktoś miał podobny problem? Chciałbym wiedzieć jak to naprawić bo nie mogę zainstalować FC6 :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2006 Czy instalacja nie zawiesza się, gdy dodasz parametr "noprobe"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freezer Napisano Październik 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2006 znalazłem że u innych użytkowników ta operacja przechodzi bez problemowo i wyświetla się tylko coś takiego isapnp: Scanning for PnP cards... isapnp: No Plug & Play device found zaraz spróbuje z tym noprobe ale szukam jeszcze czegoś na oficjalnym forum fedory... jak znajde to dodam rozwiązanie do tego wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freezer Napisano Październik 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2006 hmm nie dziala ani sposób linux noprobe ani sposób linux isapnp=off nie dziala takze odlaczenie wszystkich kart PnP od portów PCI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavik Napisano Październik 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2006 Może to głupie pytanie ale czy sprawdziłeś sume kontrolną płyty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freezer Napisano Październik 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 sumy kontrolne się zgadzają i płyta tez jest nagrana w idealnym stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freezer Napisano Październik 31, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2006 powiem więcej... próbowałem uruchomić tę samą płytę fedory core na laptopie i wszystko działało bezproblemowo.... czy ktoś wie co może być nie tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavik Napisano Październik 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2006 Jaki masz sprzęt zainstalowany w kompie? Jakie karty rozszerzeń coś nietypowego może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 Przyłączam się do tematu. Mam ten sam problem, a chcę mieć FC6... :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roger_sanchez87 Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 A sprawdzaliście w trybie tekstowym? Anakonda ma masę błędów, są z nią problemy Liczę, że wypuszczą jakąś wersję 6.1 czy coś w tym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 w trybie tekstowym? To znaczy: komenda linux text? Jeżeli i tak to już tego próbowałem i jest to samo. To skanowanie pnp jest już na samym początku więc linux text tego nie zmieni. kurde właśnie próbowałem zainstalować kubuntu. i to samo (chyba?) bo jest w trybie graficznym i nie wiem czy to to samo, ale się zatrzymuje i nic się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 Najlepiej problem zgłosić w bugzilla.redhat.com bo tutaj raczej nikt więcej nowego nie wymyśli :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 z tego wynika. ja nie mam zielonego pojecia czemu to nie dziala. Szukałem na google, ale tam są tylko problemy przy instalacji np. kart Wi fi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masterunio Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 W takim wypadku pozostaje czekać na nową anakondę niestety bardzo chciałem zainstalować FC6 na kompie jednak mam ten sam błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 W takim wypadku pozostaje czekać na nową anakondę Nowsze wersje nic nie zmienią, jeśli nikt tego błędu nie zgłosi Poza tym anaconda nie ma nic wspólnego z tym problemem -- to wina kernela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi