.misha. Napisano Październik 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2006 Witam, Czy z FC6 ktos już odpalił ATI z akceleracją 3D? Znalazłem kilka dyskusji na ten temat w internecie, ale zastosowanie rad tamtych ludzi, nic mi nie dało. Jak zmusić drivery ATI do współpracy z Zodem :?: Pozdrawiam, Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2006 Czy z FC6 ktos już odpalił ATI z akceleracją 3D? Tak. Standardowo wszystkie karty na chipsecie r200 i r300 ze sterownikiem DRI. A może piszesz o niewolnych fglrx? Jaką masz kartę? Nie wszystkie modele są wspierane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edas Napisano Październik 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2006 zobacz sobie mój temat(tylko obejrz cały) - może ci cos pomoże http://forum.fedora.pl/fc6-Problem-Z-Od-t11975.html btw może Ty gajownik coś doradzisz do fglrx + pulpit3d (tzn wygląda na to że AIGLX nie gra z fglrx, chyba będzie trzeba XGL sprawdzić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2006 wygląda na to że AIGLX nie gra z fglrx, chyba będzie trzeba XGL sprawdzić Słusznie prawisz, fglrx ssie w tej materii i nie działa z AIGLX → http://gentoo-wiki.com/AIGLX#Cards_Not_Supported Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.misha. Napisano Październik 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2006 Hi! W koncu uzylem sterownikow z livny, i wszystko ostatecznie dziala. Mialem oczywiscie problem z kernelem .i586, ktorego mi "zafundowala" anaconda. Po podmianie na .i686 wszystko sie udalo doprowadzic do szczesliwego konca. Z ciekawostek to FC6 usilnie nie chciala mi gruba zainstalowac na hda (z windows) (na drugim dysku - hdb zainstalowalem fc6). Oczywiscie bylo linux rescue > grub-instal /dev/hda Pozdrawiam, Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexen Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 proponuje zajrzec do oficjalnego faq fedory, ladnie tam opisane wszystko jest - u mnie dzialalo na fc5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi