latino-ino Napisano Październik 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2006 Witam, mam problem ze Skypem, a mianowice ja słyszę osobę do której dzwonię, natomiast ta osoba słyszy tylko urywki tego co mówię. Wygląda mi na to, jakby co pewien czas było wyłączne nagrywanie dźwięku z mikrofonu. Wykonywałem test z urzytkownikiem 'echo123' i wszystko jest OK - odtwarza bez problemu to co mówię. Nie mam pojęcia co jest źle Może nie mam czegoś zainstalowanego? Tutaj są zrzuty z moimi ustawieniami Kmix'a, może mam coś źle ustawione: Wyjście Wejście Przełączniki Przejrzałem chyba wszystkie tematy o skype na tym forum, ale nic nie znalazłem Mam nadzieję, że ktoś zna rozwiązanie mojego problemu Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Październik 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 Niezaleznie od tego przez jakie łacza rozmawiasz? To moze być wina wąskiego gardła. No i tak pro forma: jaka wersja Skype'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latino-ino Napisano Październik 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 Bez względu na łącze jest ten problem, ja mam 256Kb, a łącze się z osobami mającymi tyle samo, 512Kb lub 1Mb. Mam najnowszą wersję 1.3.0.53, ale na wcześniejszych też był ten problem, a działał mi dobrze tylko Skype w wersji 0.9........ na Mandrivi 10.1 PowerPack, (a wtedy miałem łącze 64Kb) ale jak teraz instaluje to jest to samo. Nie jestem dobrze obeznany w Linuksie, ale może jest to wina jakiegoś firewalla lub jakieś usługi systemowej :?: Jak mogę to sprawdzić :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Październik 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 AFAIK Skype "rozmawia" z dsp przez loopback. Tak przynajmniej to widzi mój miernik obciażenia sieci.... Jedyne o co może chodzic z firewallem to własnie to. Ale loopback nie może działac "do połowy" albo "tylko czasami", nie? Usługi raczej nic do tego nie mają.... Moze kwestia sprzętu? Sprawdzałeś wychwytywanie dźwięku w innych aplikacjach? Poza tym, jezeli echo123 działa, to może wina lezy po stronie twojego rozmówcy, co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latino-ino Napisano Październik 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 (edytowane) Moze kwestia sprzętu?Raczej nie ponieważ na WinXp jest OK. Poza tym, jezeli echo123 działa, to może wina lezy po stronie twojego rozmówcy, co?To też raczej odpada bo jakby problemy były tylko z jedną osobą to bym się zgodził, ale jak wszyscy z sobą rozmawiają bez problemu i tylko ze mną występuje ten kłopot, to ewidentnie wina z mojej strony Już kompletnie nie wiem co może być powodem problemu :lammer: Dzięki za zainteresowanie dj_oko Problem rozwiązany Wystarczyło wybrać z menu systemowego: System ->Centrum Sterowania Systemem, w okienku które się otworzy wybrać Hardware-> Soundcard i tam zaznaczyć "Wyłącz miksowanie programowe". Nie jest może teraz dźwięk idealny, ale mogę w końcu dogadać się przez Skype'a Edytowane Październik 29, 2006 przez latino-ino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Październik 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 No tak, aRts.... Ja korzystam z esd... Szczerze mówiąc, nawet nie myslałem w tym kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi