Skocz do zawartości

Rsync Zerwanie Połączenia...

Haspet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

24 h godziny pobierałem Fedore Core 6, przez protokuł rsync, zostało mi tylko 7 godzin pobierania.

No i tu problem, ponieważ Ci debile z neostrady, wymyslili sobie ze co 24 godziny zrywają połączenie.

Ja o tym dobrze wiedziałem, dlatego nei pobierałem przez ftp, albo http, ,żeby potem nie było żadnych problemów specjalnie pobierałem przez rsync, bo myslałem, że poradzi sobie, no ale jednak nie, połączenie zerwało i nie moge ponownie włączyć pobierania.

Mam wkompilowaną wersje rsync w wersji 2.6.8 i Gui Grsync, da sie jakoś włączyć ponowne pobieranie ?

Bo zostawie przez noc i rano będe miał fedore 6, a ponowne sciąganie nie wchodzi w rachube, przez jeszcze bardziej debilne limity ( tu bym wstawił setki słów na K i Ch )

Będe wdzięczny za pomoc, i przepraszam, ale troche się zdenerwowałem...

Ja o tym dobrze wiedziałem, dlatego nei pobierałem przez ftp, albo http, ,żeby potem nie było żadnych problemów

No to się tutaj grubo pomyliłeś :P Jeśli chodzi o ftp i wgeta, to wystarczy użyć opcji "-c". Ja tak już wiele razy ściagałem i nie było najmniejszych problemów. Ba, nawet zmieniałem mirrory, jak któryś miał wolny transfer. Sumy kontrolne zawsze się zgadzały.

da sie jakoś włączyć ponowne pobieranie ?

Z tego co znalazłem w manie do rsync to będą Cie chyba interesować opcje --partial --inplace i --backup. Nie sprawdzałem, więc zrób sobie lepiej kopię ściągniętego pliku i testuj ;-)

Z tego co znalazlem w manie do rsync to beda Cie chyba interesowac opcje --partial --inplace i --backup. Nie sprawdzalem, wiec zrób sobie lepiej kopie sciagnietego pliku i testuj ;-)

Próbowalem i wiesz co ? Nawet sciagnelem ostatnie 800 MB, ale co z tego jak hash sie nie zgadza a plyta sie nie bootuje ...

Nie bede bluzgal tu TP S.A ale niezle mnie to wkurzylo.

Moze jest ktos kto by za darmo przeslal FC 6 ?

/// Add... Zauwazylem jedna rzecz, niektóre serwery, poprostu nie oblsuguja wznawiania rsync, i dlatego pojawialy mi sie bledy, ze nie mozna itp. naszczescie znalazlem serwer, rsync://rsync.mirrorservice.org/download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/core/, który obsluguje wznawianie polaczen, no i odpowiednimi komendami, które podal gajownik, wlaczylem pobieranie, chwile sprawdzalo juz pobrana czesc, no i zaczelo sciagac od przerwanego momentu, a ile ja sie naszukalem serwerów, bo zaden nie mógl wznowic od tego momentu, az natrafilem na ten powyzej.

[root@localhost ~]# rsync rsync://rsync.mirrorservice.org/download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/core/6/i386/iso/FC-6-i386-DVD.iso /home/Haspet/Zod-dvd-i386/FC-6-i386-DVD.iso --verbose --partial --inplace --progress
Welcome to the UK Mirror Service
More information can be found at our web site: http://www.mirrorservice.org/
Please send comments or questions to [email protected]

FC-6-i386-DVD.iso
2887775518  81%   32.31kB/s    5:28:50

Witam

Zawsze w takich momentach polecam pobranie fedory via empik lub kiosk.

30 zl, to nie jest dużo i jest gazeta + ładne płytki. Nie trzeba się mordować.

Nie wiem czy w fc jest taka możliwość ale fajną sprawą jest instalacja systemu via internet w środowisku chroot :)

Pozdrawiam

Gryhild

Oczywiście, Fedore Core 6 sciągłem, a powód był błachy, brudna DVD-RW, na której testowałem czy DVD nadaje się do wypalenia, skapłem się gdy bo lekkim wyczyszczeniu płytki, włączyła mi sie normalnie instalacja, ale gorzej już było z sprawdzeniem DVD, bo źle wypalana była, więc postanowiłem nagrac na zwykłej DVD i zadziałało, jestem szczęśliwym uzytkownikiem mojej ukochanej Fedorce w wersji 6 ;)

Pozdrawiam