Sand-fly Napisano Październik 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 Zainstalowalem mojej siostrze na laptopie FC6(KDE) sam korzystam z FC5(GNOME) wiec mam kilka pytan. 1. Co musze zainstalowac w KDE yum'pem oprócz yum install kdemultimedia-extras zeby odpalic MP3. Czytalem gdzies na forum ze trzeba zainstaslowac : yum install kdemultimedia-extras-nonfree Ale to wymaga liviny i nie wiem gdzie to moge znalesc ... 2. Czego w KDE uzywac do sluchania muzyki noatun czy moze wgrac xmms'a (instalowalem ale cos nie chce dzialac) , czy beda dzialac pliki wma ? 3. Czy jest jakis sposob zeby przyspieczyc otwieranie sie przegladarki FF2 ? 4. Jak w KDE sprawdzic ile zostalo wolnego miejsca na dysku ? To chyba narazie na tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menth0l Napisano Październik 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 1. O ile mnie pamięć nie myli to za mp3 odpowiada paczka: gstreamer-plugins-ugly (repo livny) Ale to wymaga liviny i nie wiem gdzie to moge znalesc ...Np. tu: Konfiguracja livny 2. Ja tam zawsze używałem Amaroka ale jeśli wolisz coś bardziej lekkiego to polecam bmp (jedno i drugie leży w repozytoriach, tylko że w przypadku xmms-a/bmp musisz doinstalować paczkę xmms/bmp-mp3) 3. Ja zmieniłem WM z KDE na Gnome no i różnica w szybkości odpalania aplikacji jest zdecydowanie lepsza. Nie wiem jak wygląda sprawa z grzebaniem w KDE.. 4. man df ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand-fly Napisano Listopad 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2006 Dzięki przyjacielu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Listopad 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2006 po piewrsze: szukaj... po drugie: http://forum.fedora.pl/Repo-Do-Fc6-t11960.html tu masz opisane jak zainstalowac livne i inne repo do FC6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi