Kildyt Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 Witam Zainstalowałem sobie dzisiaj FC6, zostałem mile zaskoczony po instalacji ale mam kilka pytań. 1) Dlaczego w Grubie nie mam do wyboru Windowsa który jest na innej partycji. 2) Jak dodać odtwarzanie mp3? 3) Jak widzieć partycje windowsowe (jedna FAT-32, druga NTFS) Proszę o odpowiedź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 oj narazasz sie na gniew administratorów za nieuzywanie szukaj 1. cos w instalacji/ukladnie partycji namieszales ale do odkrecenia do 2 i 3. istnieje cos takiego jak repo livna oraz kmod-ntfs i plugin ugly. Przy okazji poczytaj dlaczego tego nie ma w domyslnej instalacji, tak by nie gadac ze "dlatego fedora jest be..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 1. Jeśli nie masz to sobie dopisz w /boot/gub/menu.lst title Windows rootnoverify (hd0,0) chainloader +1 chociaż dziwi mnie to, bo raczej windowsa powinien normalnie wykryć. Chyba że masz włączone hiddenmenu - twciśnięcie jakiegoś klawisza i pojawia się całe menu z wyborem systemów. 2. Link 3. Link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PhockouS Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 do mp3 polecam amaroka . aby wlaczyc obsluge mp3 w tym odtwarzaczu wpisz : yum install amarok-extras-nonfree poczym wybierz w ustawieniach jako modul dzwieku - xine . enjoy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kildyt Napisano Październik 30, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 Hmm, w /boot/gub/menu.lst nie ma nic a jak wkleiłem to i zapisałem to pisze że nie ma takiego pliku. Jak włanczam komputer to pokazuje się jakieś tło z fedory. A co do tego mp3 to próbowałem zastosować się do fax ze strony ale yuma nie mogę skonfigurować bo ja mam FC6, a jak (_ściągnołem_ → ściągnąłem) ORT te rpm to pisze że wszystkie zależności nie zostały spełnione i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PhockouS Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 -.-' biorac pod uwage , ze masz normalne repo , dodaj sobie tylko livne , po czym bez problemu dociagnie ci zaleznosci przy probie instalacji podanego przezemnie pakietu . domyslam sie , ze jestes poczatkujacy , lecz przebrniesz przez to , to jest naprawde proste , nie zniechecaj sie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kildyt Napisano Październik 30, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 hehe a podasz mi komende jak dodać te livne? THX P.S. Jak ktoś wie to niech napiszę jak zainstalować flasha w firefoxie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PhockouS Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 luz . zeby zainstalowac livne wpisz to : su - (pamietaj o kreseczce ! ) rpm -ivh http://rpm.livna.org/fedora/6/i386/livna-r...-6-1.noarch.rpm do instalacji flasha potrzebujesz osobnego repo , tkz. macromedia repo . zrob sobie plik tekstowy , ktory nazwij macromedia.repo po czym w tresc pliku wrzuc to : [macromedia] name=Macromedia for i386 Linux baseurl=http://macromedia.rediris.es/rpm/ enabled=1 gpgcheck=1 gpgkey=http://macromedia.mplug.org/FEDORA-GPG-KEY zapisz plik . uruchom mc w konsoli poleceniem "mc" . jesli nie znajdzie Ci tego pliku zainstaluj go poprzez "yum install mc". potem wejdz w mc z roota , tzn . przed wpisaniem w konsoli mc zaloguj sie przez "su" . potem wejdz do katalogu /etc/yum.repos.d i wrzuc tam plik macromedia.repo . nastepnie pozostaje tylko "yum install flash-plugin" i jazda moj post sponsoruje jakze badziewna piosenka , ktorej slucham od 10 minut placzac ze smiechu przy monitorze , bo niegdys mi sie to podobalo : Mezo/Lajner - Mezokracja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLinuX Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 Jak korzystasz z repo livny to doinstaluj sobie jeszcze to repo: wydajesz to polecenie spod root`a: rpm -ivh http://dribble.org.uk/repo/dribble-release-5-1.noarch.rpm Miłego uzytkowania fedory Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PhockouS Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 nie radze instalowac tego repo , gdyz moga wystapic problemy . jest ono stestowane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kildyt Napisano Październik 30, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 Wielkie THX Powinniście to zamieścić na oficjalnej stronie jako pierwszy ktok po instalacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLinuX Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 PhockouS, jeśli tak, to i tak nie zauważyłem . Wszystko działa bardzo dobrze. A to repo polecił mi ecik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PhockouS Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 nie bede zakladac nowego tematu , tylko tutaj mozna by rozwiazac ten problem , mianowicie - czy to repo jest sprawdzone ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLinuX Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 Tak, jest w pełni funkcjonalne i sprawdzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PhockouS Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 moze nie wiesz , ale np. po instalcji livna + fresh rpms nieraz system sie sypal :-) moze ktos odpowiedziec na pytanie czy to repo podane przez FLinuX jest sprawdzone ? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi