veronx Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 Witam , juz prawie dopiescilem moja fedorke , lecz zostala ostatnia kwestia, kiedy wlaczam komputer , pojawiaja sie na poczatku uslugi ktore sa uruchamiane i na jednej (sending mail ) komputer zatrzymuje sie na nie milosiernie dlugi czas ... po czym pokazuje ze jest ok i przeskakuje na kolejna na ktorej tez system stoi dlugo w miejscu... w efekcie daje to uptime cos okolo 10 min ... jak mozna to wylaczyc i po co sa te uslugi (sending mail i ta druga) , przeciez nie chodzi tutaj chyba o wysylanie mail'i podczas uruchiamiania systemu ... ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLinuX Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 Polecam ten art Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 od siebie ten: http://www.mjmwired.net/resources/mjm-services-fc6.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veronx Napisano Październik 31, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2006 dziekuje Panowie , dzieki tym odnośnikom sobie poradziłem ! temat do zamkniecia! p.s teraz uptime : okolice 1 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2006 na jednej (sending mail ) komputer zatrzymuje sie na nie milosiernie dlugi cza Pewnie brak 127.0.0.1 localhost.localdomain localhost w /etc/hosts albo loopback jest nieskonfigurowany. Tylko żeby CI nie przyszło do głowy wyłączanie sendmaila... Bez niego nie będziesz miał powiadomień o stanie systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 A ja sendmaila wyłączyłem, i żyję . Z ACPID zrobiłem to samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 Ja też miałem wyłączengo sendmaila i nic złego sie nie działo Czy on (_na prawdę_ → naprawdę) ORT jest taki potrzebny :> ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 Z ACPID zrobiłem to samo... Nie pisałeś gdzieś, że masz problemy z wyłączaniem komputera? Czy on (_na prawdę_ → naprawdę) ORT jest taki potrzebny :> ? Jeśli nie chcesz być informowany o próbach błędnej autoryzacji, problemami z dyskiem twardym, informacjach o błędach wypluwanych przez jądro, ilości wolnego miejsca na dysku, itd. to proszę bardzo. Żebyś tylko nie przespał momentu jak Ci się kiedyś zacznie sypać dysk i nie zdążysz zrobić backupu danych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 jakto powiedział ktoś na forum hardcorowy admin nie wie co to backup danych-może mamy samych hardcorowców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 Jeśli nie chcesz być informowany o próbach błędnej autoryzacji, problemami z dyskiem twardym, informacjach o błędach wypluwanych przez jądro, ilości wolnego miejsca na dysku, itd. to proszę bardzo. Żebyś tylko nie przespał momentu jak Ci się kiedyś zacznie sypać dysk i nie zdążysz zrobić backupu danych... A w jaki sposób sendmail informuje o takich rzeczach ? Wysyła maila ? gdzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 A w jaki sposób sendmail informuje o takich rzeczach ? Wysyła maila ? gdzie ? Uruchom program mutt. Jak chcesz przekierowywać na inne konto czy skrzynkę pocztową, to man aliases, man newaliases, vim /etc/aliases Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Styczeń 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2007 Troszkę to stare, ale widac, że kolega gajownik czegoś nie rozumie. Nie pisałeś gdzieś, że masz problemy z wyłączaniem komputera? APMD, którego muszę używać wyłącza ACPID zastępując go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi