chuck Napisano Październik 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2006 Witam Zainstalowalem dzisiaj Fedore Core 6 i mam problem z tunerem tv/fm (winfast tv2000xp). Jak moge sprawdzic czy linux go wykryl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavik Napisano Październik 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2006 uzyj jako root komendy lspci Poszukaj na forum, odnosnie konfiguracji twojej karty tv juz bylo pare postów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chuck Napisano Listopad 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 Multimedia video controller: Conexant CX23880/1/2/3 PCI Video and Audio Decoder (rev 05) Dzieki o to mi chodzilo, czyli z tego co widac wykryl ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 Dzieki o to mi chodzilo, czyli z tego co widac wykryl ... Nie do końca - polecenie lspci TYLKO odpytuje magistralę PCI. Inaczej mówiąc - polecenie to sprawia, że kolejno zgłaszają się urządzenie podłączone do PCI, przy czym zgłaszając się podają one swój identyfikator, tzw. VendorID (który jest zaszyty przez producenta w ROM-ie urządzenia), na podstawie którego określany jest typ tego urządzenia, nazwa, producent itp. To, czy dane urządzenie zostanie obsłużone zależy od sterownika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chuck Napisano Listopad 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2006 czy linux powinien miec od razu programy do karty tv ? bo ja jakos nie mam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Listopad 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2006 program do obslugi karty tv to np (w moim przypadku) tvtime. jest jako opcja w czasie instalacji i w repozytoriach. cala reszta jest tez na forum wyjasniona Sprobuj tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi