yahuto Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 witam chce zmienic gnome na kde, ale nie wiem jak to zrobic. podczas logowania w "sesji" nie ma kde. instalowalem dwa razy od podstaw i nie zapytal mnie jakie srodowisko chce wybrac. sformatowalem partycje, zainstalowalem ale to nic nie pomoglo. co mam zrobic? podczas pierwszej instalacji pamietam ze mialem taka mozliwosc. Fedora 6 instaluje z plyty DVD, ponad 3 GB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekkr Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 sproboj zainstalowac switchdesk ale nie jestem pewien czy to to co trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 Witam Jeżeli zainstalowałeś KDE to powinno się dać je uruchomić. Wchodzisz w 3 runlevel : init 3 No i następnie kde dpalamy startkde Pod czas instalacji systemu wybrałeś aby instalował ci KDE ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahuto Napisano Listopad 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 nie, wybralem gnome, a teraz nie wiem jsk sie go pozbyc jak nawet format nie pomaga. czy moze miec to cos wspolnego z grubem? jak usunac linuxowego bootloadera? pozbyc sie wszystkiego tak aby nic nie pozostalo po fedorze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 jak chcesz sie pozbyć gruba: http://www.microsoft.com/resources/documen...r.mspx?mfr=true jak chcesz się pozbyć GNOME: yum grouplist yum groupremove xxx ale uważaj, bo prawdopodobnie pociągnie za sobą potrzebne paczki pozbyc sie wszystkiego tak aby nic nie pozostalo po fedorze? najlepiej zalej dysk kwasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Listopad 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2006 Żeby usunąć fedorę z dysku, można poprostu go sformatować albo usunąć jego zawartość np. za pomocą rm. Nie wiem jak robisz format, że ci wsio zostaje. Jak instalujesz system, to możesz sobie wybrać co tak chcesz mieć. Nie musi to być gnome, może być kde albo coś innego Jak chcesz kde wystarczy zaznaczyć. Jak masz zainstalowaną już fc, to możesz doinstalować kde yum'em albo czymś tam Tam było chyba coś w rodzaju dodaj/usuń program Pozdrawiam Gryhild Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi