pc-et100 Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 Witam, Mam problem z zainstalowaniem karty WI-FI linksys model(WMP54GR) w systemie Fedora Core 6. Moja próba zainstalowania przebiegała w następujący sposób: 1. Sprawdziłem pod win jakich sterowików uzywa i ściagnąłem je. 2. Zainstalowałem NdisWrapper. 3. #lspci Network controller: Ralink RT2600 802.11 MIMO (jak dla mnie to dziwne, bo pod wind działa na sterach dla chipsetu RT61) 4. #unzip [sterownik.zip] 5.#ndiswrapper -i Drivers/rt61.inf 6.#modprobe ndiswrapper 7.#ndiswrapper -m 8.#ndiswrapper -l rt61 invalid driver I w tym momencie nie wiem co dalej. Jesli ktoś miał podobny problem, lub wie jak go rozwiązać to bardzo proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 Witam Nie możesz użyć sterowników dostarczonych przez firmę na płycie. Ja w przypadku d-linka zainstalowałem stery z plyty. Może spróbuj jakiś pochodnych sterowników lub przeznaczonych dla innego windowsa. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 2. Zainstalowałem NdisWrapper. Po co instalujesz ndiswrappera skoro masz otwarte sterowniki? Jeśli masz zamiar ładować binarny syf do jądra to równie dobrze możesz zostać przy Windowsie -- na to samo wychodzi. http://wiki.fedora.pl/Hardware/BinarneSterowniki#ndiswrapper 3. #lspci Network controller: Ralink RT2600 802.11 MIMO (jak dla mnie to dziwne, bo pod wind działa na sterach dla chipsetu RT61) Powinieneś użyć tych sterowników http://rt2x00.serialmonkey.com/wiki/ Pakiety dla Fedory są tutaj → https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=202528 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pc-et100 Napisano Listopad 3, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2006 Dziękuje za wskazówki, zainstalowałem kartę ze źródeł, jednak mam jeszcze pewne problemy. Mianowicie po konfiguracji dzieją się dziwne rzeczy. Po pierwsze przy podczas konfiguracji (oknowej), kiedy w zakładce gdzie znajduje sie wykrywanie adresu Mac, daje na wykrywanie automatyczne, po czym kiedy zatwierdzam opcje system sie zawiesza i nic nie można dalej zrobić. Po drugie nie wiem czym jest to spowodowane, ale juz dwa razy udało mi sie uruchomic google i np wp (ale tylko na chwilę gdyz przy restarcie systemu znów nie wykrywa mojego ra0 Trzecia rzecz, która moim zdaniem pojawiła się tuz po konfiguracji karty sieciowej to błąd który pojawia sie przy starcie systemu : /lib/modules/wersja_kernela/kernel/arch/i386/kernel/cpu/cpufeq/acpi-cpufrek.ko):no such device. Czy ma ktos jakiś pomysł? a i jeszcze jedno: #ip addr ra0<BROADCAST, MULTICAST>mtu 1500 qdisc pfifp_fast qlen 1000 link/ether 00:16:b6:59:70:7a brd ff:ff:ff:ff:ff:ff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi