bshbc Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 Wiam! Mam problem z MPlayer-em i żadnych pomysłów na jego rozwiązanie :-( Zainstalowałem MPlayer-a z RPM-ów dostępnych w repozytorium Freshrpms (podobnie było jak wykorzystałem te z Livny). Na poczatku był problem z błędem dotyczącym obsługi XShape ale poprawiłem xorg.conf i po wydaniu polecenia gmplayer program się uruchomił jak należy. Problem zaczął się jednak gdy uruchomiłem film. Obraz był prawidłowy jednak to co dobiegało z głośników było okropnym jazgotem. Tylko gdzieś w tle słychać było elementy właściwej ścieżki audio. Dodam że w XMMS i XINE mam bardzo czysty dźwięk. Tylko z tym MPlayer-em nie mogę sobie poradzić. :-( Czy ktoś z grupowiczów ma jakiś pomysł na okiełznanie tego dźwieku? Nie wiem jakie informacje mogłyby być jeszcze pomocne? Pozdrawiam bshbc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 temat juz byl poruszany i wlasciwe rozwiazanie bylo podane trzeba najpierw poszukac a potem dawac nowe tematy w mplayer w Audi0 Codec Family ustaw FFmpeg/libavcodec audio decoders i bedzie jak trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi