Skocz do zawartości

Program Do Monitorowania Wiatraków

stebel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciał bym się dowiedzieć czy jest jakiś program pod FC6 dzięki któremu będe miał możliwość regulacji prędkości obrotowej wiatraka na procesorze ( coś w rodzaju speedfana ), dobrze by było gdyby jeszcze pokazywał temperatury a jeśli by miał nie pokazywać to czy jest jakiś program pokazujący temperatury ?

Gdyby informacja o sprzecie była potrzebna to płyta główna to Asus A8V deluxe i athlon 64.

Instalujesz lm_sensors, odpalasz z roota sensors-detect i jak masz szczęście to wystarczy położyć cegłę na enterze ;-)

Stan wiatraków/temperatury sprawdzisz poleceniem:

service lm_sensors status

Możesz też doinstalowac gkrellm (polecam motyw coplan os) i włączyć pokazywanie odpowiednich senorów

Witam cie mam płytę A8V-E Deluxe w systemie linux nie ma możliwości na nich sterowania wiatrakami. Nie wiem jak u ciebie z aktualizacją BIOS-a ale pamiętam że umie nowy BIOS blokował możliwość regulacji obrotów na CPU

Co do wizualizacji Lm_sensors to wejdź na kde-look.org tam masz pełno różnych bajerów do superkaramby jeśli oczywiście używasz KDE

Witam cie mam plyte A8V-E Deluxe w systemie linux nie ma mozliwosci na nich sterowania wiatrakami. Nie wiem jak u ciebie z aktualizacja BIOS-a ale pamietam ze umie nowy BIOS blokowal mozliwosc regulacji obrotów na CPU

Co do wizualizacji Lm_sensors to wejdz na kde-look.org tam masz pelno róznych bajerów do superkaramby jesli oczywiscie uzywasz KDE

Witam, co do biosu i regulacj wiatraków to u mnie pod windowsem bylo tak ze jak mialem w biosie zaznczona opcje cpu fan ratio na enabled to nie moglem ich regulowac a jak na disabled to juz moglem ale jak sie pod fedora nie da tak zorbic to w sumie wystarczy mi sama mozliwosc kontrolowania temperatury a wiatrak podopne pod panel sterujacy tylko tutaj pojawia sie kolejne pytanie czy jest mozliwosc zrobienia czegos takiego zeby wrazie czego przy okreslonej temperaturze komputer sam sie wylaczyl ( pewnie jest taka mozliwosc tylko pytanie brzmi jak to zrobic ).

Radze założyć nowe posty boDaniel_2005 :angry: daje wary za takie coś ja już dostałem ale nawet nie wiem dlaczego .

1) powiem ci żadnej równicy nie ma między 32 a 64 przy twoim użytkowaniu z tego co napisałeś

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...